ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Πέμπτη 16 Μαΐου 2013

ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΤΟΜΕΑΡΧΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ Β’ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑΣ ΞΟΥΛΙΔΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟΝ 14ΧΡΟΝΟ ΑΦΓΑΝΟ


Η Βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης, Σταυρούλα Ξουλίδου, υπεύθυνη του Τομέα Κοινοβουλευτικής Ευθύνης Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, με αφορμή τη ρατσιστική επίθεση σε βάρος του 14χρονου Αφγανού, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η ρατσιστική βία, τελευταίο θύμα της οποίας υπήρξε ένα δύστυχο 14χρονο παιδί, δεν αρμόζει ούτε στην ιστορία, ούτε στις αξίες ούτε στα ιδανικά των Ελλήνων. Την ίδια ώρα, μάλιστα, που στη Γερμανία γίνεται η δίκη μελών ναζιστικής οργάνωσης, θύμα των οποίων υπήρξε και ένας Έλληνας μετανάστης.

Στη σύγχρονη Ελλάδα της κρίσης και των μνημονίων, που καταρρέουν θεσμοί και αξίες, εκκολάπτεται το επικίνδυνο φίδι του ναζισμού, της ξενοφοβίας και του ρατσισμού. Η ελληνική κοινωνία πρέπει να οχυρωθεί και να αναχαιτίσει τέτοιου είδους φαινόμενα, πριν πάρουν μεγαλύτερες διαστάσεις. Πάντως, οι παλινωδίες της κυβέρνησης, που απέσυρε άρον-άρον το πολυδιαφημιζόμενο νομοσχέδιο για τη ρατσιστική βία, αποδεικνύουν την επιπολαιότητα και την προχειρότητα με την οποία αντιμετωπίζεται η κατάσταση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου