ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Πέμπτη 16 Μαΐου 2013

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑΡΧΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ Β’ ΑΘΗΝΩΝ ΒΑΣΙΛΗ ΚΑΠΕΡΝΑΡΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΗΣ ΘΗΒΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ Χ. ΣΤΑΪΚΟΥΡΑ


«Στις 16/4/13 κατέθεσα ερώτηση στην Βουλή με θέμα: «Ανεπαρκείς και επιδεινούμενες παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας στο Νοσοκομείο Θήβας και επικείμενη αναστολή της λειτουργίας του», προς τους Υπουργούς Υγείας, Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Οικονομικών.

Μέχρι αυτή τη στιγμή, η μοναδική «απάντηση» που έλαβα είναι του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών, Χρήστου Σταϊκούρα.

Ζήτησα απαντήσεις και διευκρινήσεις για τις τεράστιες ελλείψεις του εν λόγω νοσοκομείου, το οποίο εξυπηρετεί 75.000 κάτοικους, την Βιομηχανική ζώνη Οινοφύτων και Θίσβης, το Στρατόπεδο, τις γυναικείες φυλακές Ελαιώνα και την Εθνική Οδό.

Οι περισσότερες κλινικές δεν είναι επαρκώς στελεχωμένες, δεν υπάρχουν γιατροί, υλικά και φάρμακα, ενώ πολλές εφημερίες έχουν ανασταλεί εδώ και καιρό.

Θαυμάστε τώρα τον τρόπο με το οποίο μας απαντάει ο κ. Σταϊκούρας σε όλα αυτά τα προβλήματα: έχει την καλοσύνη να μας ενημερώσει πως στον κρατικό προϋπολογισμό του τρέχοντος έτους έχουν εγγραφεί, για νοσηλευτικά ιδρύματα, πιστώσεις ύψους 1.341.000.000 ευρώ, για εξόφληση υποχρεώσεων παρελθόντων ετών και αρκείται σε αυτό!

Ερωτώ: Τι σχέση έχει αυτό με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει καθημερινά το Νοσοκομείο Θήβας, το οποίο αδυνατεί να περιθάλψει τους Έλληνες φορολογούμενους πολίτες, που έχουν απόλυτο και συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα στην περίθαλψη;

Τι σχέση έχει η επιχορήγηση για τα παρελθόντα χρέη, με την σημερινή εξευτελιστική κατάσταση που επικρατεί σχεδόν σε όλα τα Νοσηλευτικά Ιδρύματα της Θήβας και ολόκληρης της Χώρας;

Τι σχέση έχει η απάντηση αυτή με τα ερωτήματα που του έθεσε ένας εκλεγμένος Έλληνας Βουλευτής;

Ποιος, επιτέλους, θα απαντήσει με εντιμότητα; Πως θα εξασφαλιστεί η Υγεία των Ελλήνων Πολιτών;

Δημοσιοποιώ την ερώτηση και την απάντηση του Υπουργού. Αφήνω στην κρίση σας τα λόγια του κ. Σταϊκούρα και δεσμεύομαι να σας αποστείλω και τις απαντήσεις των άλλων δυο συναρμόδιων Υπουργών.

Δυστυχώς, αυτοί οι άνθρωποι λένε ότι είναι Υπουργοί και συναποτελούν Κυβέρνηση! Ξαναθαυμάστε τους».

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Ερώτησης.

Προς τους κ.κ. Υπουργούς:

Υγείας

Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης

Οικονομικών

ΘΕΜΑ: «Ανεπαρκείς και επιδεινούμενες παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας στο Νοσοκομείο Θήβας και επικείμενη αναστολή της λειτουργίας του»

Η κατάσταση στο Νοσοκομείο Θήβας επιδεινώνεται συνεχώς και προκαλεί μεγάλες ανησυχίες στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής και τους εργαζόμενους του νοσοκομείου.

Τα δύο νοσοκομεία του Νομού Βοιωτίας, συγχωνεύθηκαν σε ένα Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου, με έδρα το Γ.Ν. Λιβαδειάς, με την υπ’ αριθμόν 3510/Β/31.12.2012 κοινή Υπουργική Απόφαση των ερωτώμενων Υπουργείων, παρά τις διαβεβαιώσεις των ως άνω Υπουργών ότι το Νοσοκομείο της Θήβας θα εξαιρείτο από τη συγχώνευση, που προβλέπει το άρθρο 2 του Ν.4052/2012.

Οι δαπάνες των εφημεριών στο εν λόγω νοσοκομείο, όπως και σε όλα τα ελληνικά νοσοκομεία, έχουν μειωθεί σε ποσοστό 35% το 2013. Ήδη, από 23.01.2013, έχουν ανασταλεί οι εφημερίες της παθολογικής κλινικής του νοσοκομείου, με όποια τεκμαιρόμενα αποτελέσματα προκύπτουν από αυτό το γεγονός για τους κατοίκους της περιοχής.

Η παθολογική κλινική στελεχώνεται σήμερα από 4 Ιατρούς, το Μικροβιολογικό Τμήμα διαθέτει μια και μοναδική μικροβιολόγο, ενώ προβλήματα υπάρχουν και στην Καρδιολογική Κλινική.

Σημειώνεται ότι, το νοσοκομείο εξυπηρετεί περίπου 75.000 κατοίκους της Θήβας, τη Βιομηχανική ζώνη Οινοφύτων και Θίσβης, το Στρατόπεδο της Θήβας (δυναμικότητας έως 3.000 στελεχών και οπλιτών), των γυναικείων φυλακών του Ελαιώνα και την Εθνική Οδό. Το Νοσοκομείο αδυνατεί, με τα ελάχιστα μέσα που διαθέτει, να ανταποκριθεί στις ανάγκες των κατοίκων της περιοχής.

Κατόπιν των ανωτέρω

Ερωτάσθε:

1.    Τι προτίθεστε να πράξετε προκειμένου να επανδρωθεί πλήρως το Νοσοκομείο της Θήβας και περιοριστούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν ασθενείς, νοσηλευόμενοι και προσωπικό;
2.    Σε ποιες ενέργειες προτίθεστε να προβείτε προκειμένου να καλυφθούν άμεσα οι ελλείψεις του νοσοκομείου σε αναλώσιμα υλικά και φάρμακα;
3.    Τι έχετε πράξει μέχρι σήμερα, ώστε να περιοριστούν τα προβλήματα και να καλυφθούν οι ανάγκες του νοσοκομείου και κατ’ επέκταση των ασθενών;

Ο Ερωτών Βουλευτής

Βασίλειος Καπερνάρος

Επισυνάπτεται η απάντηση του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών κ. Χ. Σταϊκούρα σε μορφή PDF.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου