ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Πέμπτη 16 Μαΐου 2013

ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΩΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΤΟΜΕΑΡΧΟΥ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ ΧΡΥΣΟΒΕΛΩΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΕΚΜΗΡΙΑ ΣΕ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΚΑΙ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ


«ΧΑΡΙΣΤΙΚΗ ΒΟΛΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΤΑ ΝΕΑ ΤΕΚΜΗΡΙΑ»

Για νέο οικονομικό στραγγαλισμό των επαγγελματιών έκανε λόγο, η Βουλευτής Μαγνησίας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Μαρίνα Χρυσοβελώνη, σχολιάζοντας το καινούργιο σύστημα τεκμηρίων που αφορά στους ελεύθερους επαγγελματίες και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

«Είναι προφανές ότι με διάφορες μεθοδεύσεις και διαφορετικές κάθε φορά επικοινωνιακές καντρίλιες από τους συγκυβερνώντες, ολόκληρη η επαγγελματική ομάδα των αυτοαπασχολούμενων, που κάποτε στήριζε την πραγματική οικονομία, οδηγείται συστηματικά στον πλήρη αφανισμό, όπως και πολλές άλλες επαγγελματικές ομάδες.

Πρέπει άμεσα να αφυπνισθούμε και να μην υποκύψει κανείς στο φόβο, την τρομολαγνεία και τον κανιβαλισμό που οι συγκυβερνώντες συστηματικά καλλιεργούν στην κοινωνία» δήλωσε η κ. Χρυσοβελώνη.

Με το νέο σύστημα που κινείται στα πρότυπα του αμερικανικού τύπου φορολογικών ελέγχων, ο προσδιορισμός του φορολογητέου εισοδήματος των ελευθέρων επαγγελματιών θα γίνεται αυτόματα από την Εφορία, θα προσδιορίζεται το συνολικό φορολογητέο εισόδημα και θα επιβάλλεται «αυτόματος φόρος», ανεξάρτητα από τα δεδομένα που έχει εμφανίσει ο φορολογούμενος στις φορολογικές του δηλώσεις.

«Δεν παρασυρόμαστε από τις διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης για φορολογική αποδοτικότητα των νεόκοπων τεκμηρίων, καθώς η αναξιοπιστία τους έχει αποδειχθεί ουκ ολίγες φορές. Είναι σαφές ότι το μόνο που επιτυγχάνεται με αυτά τα τεκμήρια είναι χειρότερες προοπτικές για τη νέα χρονιά.

Οι οριζόντιες αυτές πολιτικές οδηγούν νομοτελειακά σε νέα λουκέτα» υπογράμμισε η κ. Χρυσοβελώνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου