ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Πέμπτη, 16 Μαΐου 2013

ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΤΟΜΕΑΡΧΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΝΟΤΗ ΜΑΡΙΑ


«Στη Βουλή τα προβλήματα του αεροδρομίου Ηρακλείου
«Νίκος Καζαντζάκης»

Ο Βουλευτής Ηρακλείου Νότης Μαριάς κατέθεσε αναφορά δημοσίευμα σχετικά με τα προβλήματα που έχουν προκύψει σε τεχνικές υποδομές του αεροδρομίου Ηρακλείου «Νίκος Καζαντζάκης».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα σοβαρά προβλήματα έχουν προκύψει στη λειτουργία των τεχνικών υποδομών και εκείνων της εξυπηρέτησης των επιβατών.

Τα κάθε είδους μηχανήματα αντιμετωπίζουν πλέον σοβαρό λειτουργικό πρόβλημα, είτε γιατί δεν έγινε η περιοδική συντήρησή τους είτε γιατί δεν αντιμετωπίστηκαν βλάβες που προέκυψαν.

Το σύστημα ψύξης των κτηρίων του αεροδρομίου είναι εκτός λειτουργίας, καθώς δεν υπάρχουν ούτε οι ιμάντες που θέτουν σε κίνηση τους ανεμιστήρες προώθησης της ψύξης.

Επίσης προβλήματα καταγράφονται και με τα οχήματα εξυπηρέτησης της πίστας, αφού το ένα μετά το άλλο βγαίνουν εκτός λειτουργίας λόγω έλλειψης ανταλλακτικών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε μια ημέρα μόνο μία γαλλική αεροπορική εταιρεία μετέφερε στο Ηράκλειο 635 επιβάτες με αλλεπάλληλα δρομολόγια και ο αριθμός αυτός αναμένεται να πολλαπλασιαστεί τους αμιγώς καλοκαιρινούς μήνες. Αντίστοιχη είναι η κίνηση και οι προβλέψεις για τους επόμενους μήνες, από άλλες αεροπορικές εταιρείες από Αγγλία, Γερμανία, Ρωσία κ.α..

Στην αναφορά ο Βουλευτής Νότης Μαριάς ζητάει απάντηση, ενέργειες και σχετική ενημέρωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου