ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Πέμπτη 16 Μαΐου 2013

ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΩΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ ΧΡΥΣΟΒΕΛΩΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ


«Άμεση η ανάγκη ενίσχυσης του θεσμού της οικογένειας»
  
Η Αναπληρώτρια Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, Βουλευτής Μαγνησίας Μαρίνα Χρυσοβελώνη, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Οικογένειας προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Η 15η Μαΐου έχει καθιερωθεί από το 1993 με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών ως ημέρα εορτασμού του θεσμού της οικογένειας.

Η οικογένεια θεωρείται το βασικό κύτταρο της κοινωνικής συμβίωσης, εντός του οποίου πλάθεται η προσωπικότητα του ατόμου και μπαίνουν τα θεμέλια για την μετέπειτα κοινωνικοποίησή του.

Η οικογένεια αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο για την εν γένει πρόοδο και ευημερία του παιδιού και πηγή αξιών, οι οποίες παίζουν καταλυτικό ρόλο στην πορεία του στη ζωή, καθώς μέσα στην οικογένεια το παιδί απολαμβάνει της θαλπωρής και της ηθικής στήριξης που χρειάζεται για να μάθει την έννοια της αυτοπροστασίας.

Δυστυχώς όμως σήμερα ο θεσμός της οικογένειας τείνει να ισοπεδωθεί από τις συνειδητές πολιτικές επιλογές των συγκυβερνώντων. Η φτωχοποίηση των Ελλήνων έχει άμεσο αντίκτυπο στη συνοχή της οικογένειας, η οποία πλήττεται καθημερινά από νέα δυσβάστακτα μέτρα και απανωτές περικοπές εισοδημάτων.

Με αφορμή λοιπόν το φετινό εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρα για την Οικογένεια, καλούμε τη σημερινή κυβέρνηση να αναλογιστεί επιτέλους τις συνέπειες των αποφάσεών της και να προβεί άμεσα σε υγιή μέτρα στήριξης της Ελληνικής οικογένειας, κατανοώντας την ουσιαστική συμβολή του θεσμού στην ανάπτυξη της χώρας.

Ας μην ξεχνάμε ότι μέσα στην οικογένεια τίθενται οι βάσεις για την ορθή κοινωνικοποίηση και υγιή ανάπτυξη της προσωπικότητας των νέων, οι οποίοι κρατούν στα χέρια τους το μέλλον της χώρας μας. Στηρίζοντας λοιπόν την οικογένεια, δημιουργούμε ένα φωτεινό μέλλον για την Ελλάδα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου