ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012

ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΕΠΙΚΑΙΡΗΣ ΕΡΩΤΗΣΗΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ ΧΡΥΣΟΒΕΛΩΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥ ΠΑΡΕΜΠΟΡΙΟΥ


Σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής συζητήθηκε επίκαιρη ερώτηση των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ για το Παρεμπόριο και την ασυντόνιστη -συχνά ανύπαρκτη- κρατική δράση που προκάλεσε την ταχύτατη επέκταση του παρεμπορίου σε ολόκληρη τη χώρα.

Η Μ. Χρυσοβελώνη στην τοποθέτησή της ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής:

«Το θέμα μας έχει αποκτήσει έναν εξαιρετικά επίκαιρο χαρακτήρα μετά τα γνωστά γεγονότα σε Ραφήνα και Μεσολόγγι την προηγούμενη εβδομάδα. Λόγω της απουσίας ενός επίσημου Σώματος Δίωξης Παρεμπορίου εμφανίστηκε εκεί ένα αυτοσχέδιο και αυτόκλητο σχήμα. Όχι για να επιβάλει βέβαια κάποιο νόμο αλλά για να κερδίσει δημοσιότητα και να προκαλέσει την ιδεολογική ζύμωση που ζητά η Χρυσή Αυγή. Βγήκατε στα κανάλια και μιλάγατε για «παραβάσεις νόμων», «άνομες συμπεριφορές» κτλ. Εδώ θα σας θυμίσω το ανέκδοτο με την καμήλα που κοίταγε μόνο την καμπούρα των διπλανών της και δεν έβλεπε ποτέ την δική της! Έτσι και εσείς, καταλογίζετε διάφορες παρανομίες σε άλλους, χωρίς να μιλάτε για τη δική σας «καμπούρα»...

Γιατί κ. Υπουργέ κάποιος δεν παραβαίνει τον νόμο μόνο με πράξεις αλλά και με παραλείψεις! Μην ξεχνάτε λοιπόν την σωρεία των δικών σας παραλείψεων για τις οποίες βοά η κοινωνία. Είναι ακριβώς αυτή η απροθυμία σας να πάρετε ουσιαστικά μέτρα κατά του παρεμπορίου που δημιουργεί το εύφορο έδαφος για άλλες συμπεριφορές».

Μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης η Βουλευτής Μαγνησίας Μαρίνα Χρυσοβελώνη έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ο αρμόδιος για το εμπόριο υφυπουργός κ. Σκορδάς με την απάντησή του έδειξε ότι δεν αντιλαμβάνεται τον επείγοντα χαρακτήρα του προβλήματος. Την στιγμή που όλοι οι επαγγελματικοί σύλλογοι ζητούν άμεσα μέτρα και κάνουν συγκεκριμένες προτάσεις στο Υπουργείο, όπως αυτές του ΕΒΕΑ, του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου και της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών-Βιοτεχνών-Εμπόρων Μαγνησίας, η Συγκυβέρνηση μεταθέτει την συζήτηση για αργότερα.

Ο ίδιος ο αρμόδιος Υπουργός ο κ. Χατζηδάκης δήλωνε στις 22 Αυγούστου κατά την διάρκεια ευρείας σύσκεψης πως «μέσα σε ένα 10ήμερο – 15νθήμερο, θα είμαστε έτοιμοι να παρουσιάσουμε όλες τις λεπτομέρειες». Ακόμα όμως περιμένουμε να τις ακούσουμε. Κυρίως όμως αυτό που αναμένουμε είναι όχι άλλες εξαγγελίες αλλά απτές πράξεις. Γιατί ούτε η κοινωνία ούτε η οικονομία αντέχουν άλλο να περιμένουν τη Συγκυβέρνηση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου