ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ ΡΑΧΗΛ ΜΑΚΡΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΦΡΑΓΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΙΛΑΡΙΩΝΑ


ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΠΕΖΟΓΕΦΥΡΑΣ- ΠΑΡΑΔΟΧΗ ΤΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΜΑΣ

 
Μετά από σχετική ερώτηση της Βουλευτού Κοζάνης Ραχήλ Μακρή, ο Αναπληρωτής Υπουργός Πολιτισμού, κ. Κώστας Τζαβάρας αναγνωρίζει τις μέχρι στιγμής παραλείψεις στη διαδικασία προστασίας των αρχαιοτήτων αλλά και των θρησκευτικών μνημείων και πλέον δεσμεύεται εγγράφως ότι η αποκόλληση και η μεταφορά κονιαμάτων .................

από την Ελληνιστική αγροικία του Αγίου Κωνσταντίνου Δήμητρας Γρεβενών, η μεταφορά των κατάλοιπων λουτρών με τα ανάλογα ψηφιδωτά και η ανασκαφή στη Λογκιά Ελάτης θα ολοκληρωθούν κανονικά διασφαλίζοντας την προστασία τους και την διατήρηση της οντότητάς τους.

Παράλληλα, ο Αναπληρωτής Υπουργός δεσμεύεται ότι η πεζογέφυρα που θα συνδέει το Σκηταριό του Αγίου Νικάνορα θα δημιουργηθεί, στις δύο όχθες την λίμνης, ενώ αυτή τη στιγμή εκπονείται μελέτη από τη ΔΕΗ για την εκπλήρωση του έργου σύμφωνα με τους περιβαλλοντολογικούς όρους.

Ουσιαστικά, η πολιτική ηγεσία δεσμεύεται πλέον ότι θα τηρηθούν όλα τα προβλεπόμενα από το Νόμο αλλά και από την ηθική υποχρέωση που έχει η ΔΕΗ να διαφυλάξει τον ιστορικό πλούτο της περιοχής που συνδέεται άμεσα με την ζωή των Κοζανιτών. Η Ζάβορδα αποτελεί σημείο αναφοράς για την θρησκευτικότητά τους και είναι υποχρέωση της κυβέρνησης να διαφυλάξει την ακεραιότητα του θρησκευτικού μνημείου.

Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ καλούμε το αρμόδιο Υπουργείο να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις του αλλά και να ικανοποιήσει τα αιτήματα των κατοίκων της περιοχής. Αναμένουμε την πλήρη τήρηση του χρονοδιαγράμματος, όπως και τις περαιτέρω ενέργειες διαφύλαξης του φυσικού πλούτου και προστασίας του δημόσιου συμφέροντος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου