ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ Β’ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑΣ ΞΟΥΛΙΔΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΛΕΩΦΟΡΕΙΑΚΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ «ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΜΟΥΣΕΙΟ ΒΑΛΚΑΝΙΚΩΝ ΠΟΛΕΜΩΝ»


«Χαιρετίζω και συγχαίρω την πρωτοβουλία του κ. Χρήστου Στεφανίδη, Προέδρου του Δ.Σ. του ΟΑΣΘ, του Δήμαρχου Χαλκηδόνας κ. Παναγιώτη Δαϊκούδη, καθώς και την Ερευνητική Ομάδα Συστημάτων Μεταφοράς του Α.Π.Θ για την πρωτοβουλία τους στο πλαίσιο του εορτασμού των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της πόλης από τους Οθωμανούς, με τη δημιουργία μιας νέας λεωφορειακής γραμμής που συνδέει δύο, σχετικά άγνωστα, Μουσεία της πόλης, το Μουσείο Σιδηροδρόμων και το Μουσείο Βαλκανικών Πολέμων.

Η νέα λεωφορειακή γραμμή, με αριθμό 68 και ονομασία «Θεσσαλονίκη - Μουσείο Βαλκανικών Πολέμων» θα έχει αφετηρία την πλατεία Αριστοτέλους και θα καταλήγει στο Μουσείο Βαλκανικών Πολέμων, το οποίο βρίσκεται στο χωριό Γέφυρα (Τόψιν).

Με τη νέα γραμμή δίνεται στους Θεσσαλονικείς η δυνατότητα επίσκεψης και περιήγησης τα Σαββατοκύριακα, με το κανονικό εισιτήριο του ΟΑΣΘ, σε δύο πολύ ενδιαφέροντα Μουσεία της πόλης που σχετίζονται και με τον εορτασμό των 100 χρόνων.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου