ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΤΟΜΕΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΥΓΕΙΑΣ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ Α’ ΠΕΙΡΑΙΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΜΕΛΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ


ΘΕΜΑ: «Πρόβλημα με την ανάθεση σε ιδιωτική εταιρεία  του κλεισίματος ραντεβού σε ασθενείς, στο Αντικαρκινικό Νοσοκομείο «ΜΕΤΑΞΑ»


Προ καιρού έγινε αιφνίδια απευθείας ανάθεση σε ιδιωτική εταιρεία να κλείνει αυτή τα ραντεβού σε ασθενείς που απευθύνονται για εξέταση στο Αντικαρκινικό Νοσοκομείο «ΜΕΤΑΞΑ» και μάλιστα, με χαρακτήρα υποχρεωτικό, αφού δεν μπορεί πλέον κανείς να κλείσει με άλλο τρόπο  ραντεβού ούτε με προσωπική παρουσία του στο Νοσοκομείο.

Αυτή η απόφαση επιβαρύνει οικονομικά  τους ασθενείς, αφού το τηλεφώνημα κοστίζει 1 ευρώ περίπου το πρώτο λεπτό και στη συνέχεια χρονοχρεώνεται ανά δευτερόλεπτο, με αποτέλεσμα, με την τακτική αυτή να φτάνει γύρω στα 5 ευρώ.

Αυτό είναι απαράδεκτο, γιατί είναι πολύ επιβαρυντικό για τους ασθενείς, σ’ αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία που διερχόμεθα. Δεν είναι δυνατόν να πληρώνει ο ασθενής τον γιατρό, τα φάρμακα αλλά να του κοστίζει επιπλέον 5 ευρώ το τηλεφώνημα για το ραντεβού στο Νοσοκομείο.

Το Νοσοκομείο δεν έχει κανένα οικονομικό όφελος από αυτή την αλλαγή. Η Εταιρεία όμως που ανέλαβε το κλείσιμο των ραντεβού, όπως λέγεται, εισπράττει 80-100 χιλιάδες ευρώ το μήνα. Και αυτά είναι χρήματα που βγαίνουν από τις τσέπες των ασθενών που δοκιμάζονται –εκτός της οικονομικής κρίσης- και από βαρύ νόσημα.

Είναι αυτονόητο να έχουν δημιουργηθεί πολλά ερωτηματικά για τη σκοπιμότητα της ανάθεσης του κλεισίματος των ραντεβού σε ιδιωτική εταιρεία και μάλιστα χωρίς προκήρυξη διαγωνισμού, αλλά με απευθείας ανάθεση.

Μετά ταύτα ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

  1. Γιατί δεν κλείνονται τα ραντεβού, όπως γινόταν μέχρι πρότινος, από το Νοσοκομείο;
  2. Ποιος είναι ο λόγος που ανετέθη και μάλιστα με απευθείας ανάθεση  στην ιδιωτική εταιρεία το κλείσιμο των ραντεβού;
  3. Ποια συμφέροντα εξυπηρετούνται με την εφαρμογή του μέτρου αυτού, να επιβαρύνεται με το κόστος του τηλεφωνήματος με το διόλου ευκαταφρόνητο ποσόν των 5 ευρώ περίπου, ο ασθενής, πάσχων από βαριά νόσο, που είναι και εξαθλιωμένος οικονομικά;

Ο ΕΡΩΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΕΛΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου