ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012

ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ ΡΑΧΗΛ ΜΑΚΡΗ ΣΤΙΣ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΩΝ 100 ΧΡΟΝΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΕΟΡΔΑΙΑΣ


Με ιδιαίτερη χαρά παρευρέθηκα στις εορταστικές εκδηλώσεις του Δήμου Εορδαίας με αφορμή την συμπλήρωση 100 χρόνων απελευθέρωσης από τον Τούρκικο ζυγό. Πλήθος μαθητών, Άγημα του Ελληνικού Στρατού και μεγάλος αριθμός συλλόγων της περιοχής, παρέλασαν  ως ένδειξη σεβασμού προς τους προγόνους τους, ενώ προηγήθηκε και η καθιερωμένη κατάθεση στεφάνων. 
Οι κάτοικοι της Εορδαίας απέδειξαν ότι κρατούν ζωντανή την ιστορική μνήμη του τόπου τους και δεν ξεχνούν τις θυσίες που έχουν γίνει για να διατηρηθεί η ελευθερία στην ευρύτερη Μακεδονία. Έχουν πλήρη γνώση της ιστορικής τους διαδρομής χωρίς να έχουν αποκόψει τον ομφάλιο λώρο από όλα εκείνα τα στοιχεία που μας χαρακτηρίζουν ως Μακεδόνες και Έλληνες.

Όπως τότε, οι πρόγονοι μας αγωνίστηκαν, για να απολαμβάνουμε όλοι εμείς το αγαθό της ελευθερίας, έτσι πρέπει τώρα, όλοι εμείς να μην επιτρέψουμε να χαθούν όλα όσα αποκτήθηκαν με αίμα, επειδή έτσι το απαιτούν η  συγκυβέρνηση και οι τροικανοί συνεργάτες της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου