ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΕΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΥΠΕΡ Ο.Ε.Κ. ΚΑΙ Ο.Ε.Ε.


«ΟΙ ΞΑΦΝΙΚΕΣ ΥΠΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΡΥΘΜΙΣΕΩΝ ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΤΗΣ ΤΡΟΪΚΑΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΤΡΟΪΚΑΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ;»


Την προχειρότητα αλλά και τις αστοχίες της συγκυβέρνησης Σαμαρά, Βενιζέλου, Κουβέλη σχετικά με τη μείωση των εργοδοτικών εισφορών υπέρ του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας (Ο.Ε.Κ.) και της Εργατικής Εστίας (Ο.Ε.Ε.), στηλιτεύει με Ερώτησή του προς τον Υπουργό Εργασίας Ιωάννη Βρούτση, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ.
Όπως ενημέρωσε τον Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ο Σπύρος Μαρκάτος, Λογιστής-Φοροτεχνικός, Υπεύθυνος Οικονομικών της Συντονιστικής Επιτροπής Κεφαλονιάς και Μέλος του Τομέα Κοινοβουλευτικής Ευθύνης Οικονομικών του Κινήματος, «παρά το γεγονός ότι όλα τα λογιστικά-φοροτεχνικά γραφεία, υπολόγισαν αλλά και ενημέρωσαν τους πελάτες τους για την αλλαγή στη μισθοδοσία του μηνός Σεπτεμβρίου με μειωμένες τις εργοδοτικές εισφορές κατά 1,10%, σύμφωνα με τις εξαγγελίες του Υπουργού Εργασίας και του Δελτίου Τύπου του ΙΚΑ, ωστόσο τώρα κινδυνεύουν να υποστούν το κόστος των προστίμων για την ανακριβή υποβολή των απαραίτητων εγγράφων, με δεδομένο ότι η τροπολογία που κατετέθη για τη ρύθμιση της μείωσης των εργοδοτικών εισφορών... αποσύρθηκε και δεν ψηφίστηκε από τη Βουλή!!!», άγνωστο γιατί.

Μήπως το απαίτησε η Τρόϊκα Εξωτερικού, που προκλητικά και μονίμως επιβάλλει στη κυβέρνηση της Τρόϊκας Εσωτερικού, το τι πρέπει να κάνει;

Ακολουθεί το κείμενο της Ερώτησης.

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ: ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΙΩΑΝΝΗ ΒΡΟΥΤΣΗ

ΘΕΜΑ: ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΕΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΙΚΑ ΥΠΕΡ ΟΕΚ ΚΑΙ ΟΕΕ

Κύριε Υπουργέ,

Μετά από σχετικές εξαγγελίες, δικές σας φυσικά , το ΙΚΑ εξέδωσε στις 20/9/2012, Δελτίο Τύπου, στο οποίο ανακοίνωνε ότι από 1/9/2012 βάσει των διατάξεων του άρθρου 1, παρ. 6 του Ν. 4046/2012 καταργούνται οι εργοδοτικές εισφορές υπέρ του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας (Ο.Ε.Κ.), της Εργατικής Εστίας (Ο.Ε.Ε.) κατά ποσοστό 0,75% και 0,35% αντίστοιχα.

Κατόπιν τούτου όλα τα λογιστικά-φοροτεχνικά γραφεία υπολόγισαν αλλά και ενημέρωσαν τους πελάτες τους για την αλλαγή αυτήν στη μισθοδοσία του μηνός Σεπτεμβρίου με μειωμένες τις εργοδοτικές εισφορές κατά 1,10%, σύμφωνα με το ανωτέρω Δελτίο Τύπου.

Εν τω μεταξύ, όπως με ενημερώνει ο Σπύρος Μαρκάτος, Λογιστής - Φοροτεχνικός, Υπεύθυνος  οικονομικών της Συντονιστικής Επιτροπής Κεφαλονιάς και Μέλος του Τομέα Κοινοβουλευτικής Ευθύνης Οικονομικών των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, έως και σήμερα υπεβλήθησαν χιλιάδες ΑΠΔ/ΙΚΑ του 3ου τριμήνου 2012, αλλά η τροπολογία που καταθέσατε για τη ρύθμιση της εν λόγω μείωσης των εργοδοτικών εισφορών αποσύρθηκε και δεν ψηφίστηκε από τη Βουλή.

Με την προχειρότητα που πήγε να εφαρμοστεί η μείωση των εργοδοτικών εισφορών, δείχνει γιατί η Ελλάδα βρίσκεται σ’ αυτή την άθλια οικονομική κατάσταση και ποιοι είναι οι πραγματικοί υπαίτιοι γι’ αυτήν.

Ταλαιπωρεί δε για μια ακόμη φορά λογιστές-φοροτεχνικούς και επιχειρήσεις και αν δεν ρυθμίσετε άμεσα την εν λόγω ανωμαλία, θα υποστούν εκατοντάδες χιλιάδες το κόστος των προστίμων για ανακριβή υποβολή ΑΠΔ/ΙΚΑ και το κόστος συνυπολογισμού των μισθοδοσιών χωρίς να φταίνε σε τίποτα για πολλοστή φορά.

Με όλα αυτά τα δεδομένα, σας ερωτώ κ. Υπουργέ,

-          Σκοπεύετε ΑΜΕΣΑ να διορθώσετε το πρόβλημα με την δικαιολογημένη απαίτηση των φορολογουμένων πολιτών, να τους συμπεριφέρεστε με περισσότερο σεβασμό;

-          Σκοπεύετε να βλέπετε ως συνεργάτες σας τους φοροτέχνες - λογιστές και να ρωτάτε την γνώμη τους και όχι να τους αντιμετωπίζετε ως παραπαίδια;

Ο ερωτών Βουλευτής

Τέρενς - Νικόλαος Κουίκ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου