ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΔΗΜΟΥΣ


«ΠΑΝΩ ΑΠ’ ΟΛΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΜΑΘΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΟΠΟΥΔΗΠΟΤΕ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΟΙ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΤΩΝ ΟΜΟΓΕΝΩΝ»


Σημαντική παρέμβαση έκανε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και Τομεάρχης Εξωτερικών των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή του Ελληνισμού της Διασποράς, της οποίας είναι και εκλεγμένος Γραμματέας.
Η συνεδρίαση έγινε προκειμένου να κάνει ενημέρωση ο αρμόδιος Υφυπουργός Εξωτερικών Κώστας Τσιάρας, μετά το πρόσφατο ταξίδι του στις Ηνωμένες Πολιτείες όπου είχε σειρά επαφών με ομογενειακές οργανώσεις.

Παρόντα στη συνεδρίαση ήταν και στελέχη του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού (Σ.Α.Ε.).

Ο Τέρενς Κουίκ επανέλαβε τη διατυπωθείσα με Ερώτησή του προ δύο μηνών, θέση των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, για πλήρη επαναπροσδιορισμό του ρόλου και του τρόπου λειτουργίας του Σ.Α.Ε., με τη μέγιστη δυνατή εκπροσώπηση των απανταχού Ομογενών και με πλήρη οικονομική διαφάνεια σε ό,τι αφορά τις χρηματοδοτήσεις του και πόσο μάλλον από το Ελληνικό Κράτος.

Στη συνέχεια, προέταξε το θέμα της ελληνικής παιδείας και της εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας σε όλες τις χώρες όπου υπάρχουν οργανωμένες κοινωνίες Ομογενών, επισημαίνοντας ότι οι μνημονιακές πολιτικές έχουν συρρικνώσει σε επικίνδυνο βαθμό αυτό το πολύ σημαντικό εθνικό πεδίο, με τάσεις πλήρους αφανισμού.

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ μπροστά σε αυτή τη δραματική κατάρρευση της εκμάθησης Ελληνικών από τα παιδιά των Ομογενών, ανακοίνωσε την απόφασή του να απευθυνθεί στην ιδιωτική πρωτοβουλία.

Συγκεκριμένα, -όπως είπε- θα αποτανθεί στην Ένωση των Ιδιοκτητών Ιδιωτικών Εκπαιδευτηρίων Ελλάδας προκειμένου όσα εκπαιδευτήρια μπορούν, να αναλάβουν, το καθένα απ’ αυτά, τη μισθοδοτική χορηγία ενός δασκάλου ή καθηγητή ελληνικής γλώσσας στο εξωτερικό, ούτως ώστε να δημιουργηθεί ένας σημαντικός τέτοιος πυρήνας εκπαιδευτικών που μπορεί να ξεπεράσουν και τους 50.

«Δεν είναι βέβαια το απόλυτα ποθούμενο αποτέλεσμα, αλλά τουλάχιστον θα είναι μία σημαντική ένεση στην αδυναμία του κράτους να διασώσει την ελληνική γλώσσα», τόνισε ο Τέρενς Κουίκ.

Τέλος, ο Γραμματέας της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής του Ελληνισμού της Διασποράς, αναφέρθηκε και στην σημαντικότατη εκκρεμότητα της ψήφου των Ομογενών, την οποία μετεκλογικά πρώτος έθεσε με Ερώτηση που κατέθεσε τον Αύγουστο στη Βουλή. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου