ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ ΡΑΧΗΛ ΜΑΚΡΗ ΜΕ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΚΑΡΚΙΝΟΠΑΘΩΝ ΕΟΡΔΑΙΑΣ


Μετά από προγραμματισμένη συνάντηση στις 14/10/12, με τον Σύλλογο Καρκινοπαθών Εορδαίας, είχα τη δυνατότητα να ενημερωθώ λεπτομερώς για τα προβλήματα και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν.

Σε μία περιοχή με αυξημένη περιβαλλοντική μόλυνση, υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός συμπολιτών μας που νοσεί από την επάρατη νόσο. Τα προβλήματα όμως που αντιμετωπίζει αυτή η συγκεκριμένη ομάδα πολιτών και το στενό συγγενικό τους περιβάλλον είναι πολλά και δεν αφορούν αποκλειστικά την ασθένεια.
Σύμφωνα με το Σύλλογο Καρκινοπαθών Εορδαίας ζητείται η άμεση αναβάθμιση της Ογκολογικής Μονάδας του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου, σε Τμήμα Ογκολογικής - Χημειοθεραπείας, καθώς ήδη από την αρχή του χρόνου έχουν πραγματοποιηθεί πάνω από 3.000 επισκέψεις καρκινοπαθών στη συγκεκριμένη μονάδα, ενώ πραγματοποιούνται ανά μέσο όρο 310 χημειοθεραπείες το μήνα. Ενώ στην ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας υπάρχουν περισσότεροι από 4.000 καρκινοπαθείς.

Πέρα από τα προβλήματα θεραπείας και νοσηλείας, μία σειρά προβλημάτων, όπως η αδυναμία παροχής ψυχολόγου για τη στήριξη των ασθενών και των οικογενειών τους, η μη δυνατότητα φιλοξενίας των συνοδών των ασθενών σε ξενώνες, καθώς οι χημειοθεραπείες μπορεί σε ορισμένες περιπτώσεις να διαρκέσουν παραπάνω από 1 ημέρα, όπως και η αμφιβολία για την ασφάλεια χρήσης των γενόσημων που αναμένεται να κατακλύσουν την Ελληνική αγορά.

Το περιβάλλον προβλημάτων και ανασφάλειας το οποίο βιώνουν οι καρκινοπαθείς δεν μπορεί να συνεχιστεί. Αυτή η ιδιαίτερη κοινωνική ομάδα που δίνει έναν δύσκολο αγώνα δε μπορεί να αντιμετωπίζεται εχθρικά και απαξιωτικά από το Ελληνικό κράτος.

Η συγκυβέρνηση των Σαμαρά, Βενιζέλου και Κουβέλη, πέρα από το γενικότερο ξεπούλημα της χώρας το οποίο προωθεί, έχει φθάσει τον τομέα της υγείας στο χαμηλότερο επίπεδο. Χιλιάδες ασθενείς με σοβαρά προβλήματα υγείας, δεν μπορεί και δεν πρέπει να ταλαιπωρούνται από ένα κράτος σκληρό και ανάλγητο.

Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ θέτουμε σε πρώτη προτεραιότητα την υγεία των Ελλήνων πολιτών, η οποία θα παρέχεται από ένα σύστημα υγείας που θα αγκαλιάζει τον πολίτη και θα του παρέχει οτιδήποτε απαιτείται για την αντιμετώπιση της όποιας ασθένειας.

Ως βουλευτής της Π.Ε. Κοζάνης, θα είμαι δίπλα στο Σύλλογο Καρκινοπαθών Εορδαίας και θα προσπαθήσω να βοηθήσω με όλες μου τις δυνάμεις, τις δίκαιες και αναγκαίες διεκδικήσεις τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου