ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2012

ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ ΧΡΥΣΟΒΕΛΩΝΗ


«ΟΧΙ ΣΕ ΝΕΟΥΣ ΚΑΤΑΥΛΙΣΜΟΥΣ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ»



Σήμερα το πρωί προκλήθηκε ένταση στην Ολομέλεια της Βουλής κατά την διάρκεια συζήτησης Επίκαιρης Ερώτησης της Βουλευτή Μαγνησίας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Μαρίνας Χρυσοβελώνη από τον κ. Δένδια.
Απαντώντας με προκλητικό και απρεπή τρόπο στην (επισυναπτόμενη) ερώτηση της Μαρίνας Χρυσοβελώνη ο κ. Δένδιας λόγω ένδειας επιχειρημάτων επέλεξε να μην δώσει κανένα απολύτως στοιχείο για τους λεγόμενους «Σύρους πρόσφυγες» και να περιοριστεί σε απαράδεκτους χαρακτηρισμούς και «κορώνες».

Ειδικότερα δεν απάντησε:

  1. αν θα επιτρέψει η Συγκυβέρνηση την ανεμπόδιστη αποβίβαση στα νησιά του Αιγαίου χιλιάδων ατόμων, εικάζοντας ότι πρόκειται περί προσφύγων
  2. αν και με ποιο τρόπο θα υπάρξει ουσιαστικός έλεγχος για να απομονωθούν από τους εισερχόμενους τα ακραία ισλαμιστικά στοιχεία που πολέμησαν στη Συρία στο πλευρό της Αλ Κάιντα
  3. που ακριβώς θα φτιάξει τους λεγόμενους «προσφυγικούς καταυλισμούς» στα νησιά του Αιγαίου.
Μετά την συνεδρίαση η Μαρίνα Χρυσοβελώνη σχολιάζοντας την στάση του Υπουργού Δημόσιας Τάξης είπε τα εξής:

«Ο κ. Δένδιας αποφεύγοντας συστηματικά να απαντήσει, σήμερα προεξόφλησε αυτό που φοβόμασταν. Την είσοδο στη χώρα χιλιάδων Σύρων προερχόμενων από την Τουρκία υπό το πρόσχημα της υποδοχής «προσφύγων».
Δεν γνωρίζουμε τι ακριβώς υποσχέθηκε ο κ. Δένδιας όταν υποδέχτηκε στο γραφείο του τον κ. Ράϊχενμπαχ πριν λίγες μέρες, ούτε θα πάρουμε όρκο για τις συζητήσεις των άλλων συναρμόδιων υπουργών με πρεσβευτές δυτικών χωρών σε σχέση με το ίδιο ακριβώς θέμα.

Εμείς ως ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ μένουμε μακριά από πολιτικές συναλλαγές με πρεσβείες και υποσχέσεις «οικονομικής βοήθειας».

Παράλληλα προειδοποιούμε όσους σχεδιάζουν να μετατρέψουν μεγάλα νησιά μας όπως η Ρόδος σε «προσφυγικούς καταυλισμούς» της ΟΥΝΡΑ, ότι ακόμα και η απόπειρα θα καταστήσει τους ίδιους «πολιτικούς πρόσφυγες».   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου