ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2012

ΟΜΙΛΙΑ ΕΠΙ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ ΤΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΝΟΜΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΗΝ «ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΗ ΤΩΝ ΥΠΕΡΧΡΕΩΜΕΝΩΝ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΩΝ» ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ ΡΑΧΗΛ ΜΑΚΡΗ, ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΑΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ


«Αναγκαία η περικοπή των δόσεων, η διαγραφή χρεών και η στήριξη των Ελληνικών νοικοκυριών»


Με σχετική ομιλία επί της πρότασης Νόμου του ΣΥΡΙΖΑ, ως εισηγήτρια των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, η Βουλευτής Ν. Κοζάνης κ. Ραχήλ Μακρή περιέγραψε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα Ελληνικά Νοικοκυριά, σύμφωνα με μελέτες της Τραπέζης της Ελλάδος και του ΕΚ.ΠΟΙ.ΖΩ.
Ανέλυσε τα θετικά στοιχεία της πρότασης Νόμου αλλά και τα κενά που εντοπίζονται κυρίως ως προς τη συνέπεια των δανειοληπτών αλλά και τις προϋποθέσεις περικοπής των δόσεων και διαγραφής των χρεών. Κατά την ομιλία της καυτηρίασε την πολιτική των προηγούμενων αλλά και της σημερινής κυβέρνησης σε σχέση με την αντιμετώπιση των προσώπων που δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις δανειακές υποχρεώσεις εξ’ αιτίας της οικονομικής κρίσης, της τακτικής του τραπεζικού συστήματος αλλά και της ανεπάρκειας θεσμικού πλαισίου για την προστασία του μέσου και μικρού δανειολήπτη.

«Οι τράπεζες οφείλουν να καταλάβουν ότι δεν πρέπει να επιβιώνουν εις βάρος των πολιτών, αλλά θα συμβάλουν έστω και αργά στην ανοικοδόμηση της χώρας και της εξόδου από την οικονομική κρίση, που ουσιαστικά αυτές προκάλεσαν» ανέφερε στην εισήγησή της η κ. Μακρή, ενώ επισήμανε ότι οι τράπεζες οφείλουν να συνετιστούν, να αναθεωρήσουν την πολιτική τους και να στηρίξουν την Ελληνική κοινωνία και οικονομία και προς δικό τους όφελος.

Κατευθυντήριος γνώμονας για την επιτυχημένη εφαρμογή του μέτρου θα πρέπει να είναι η κοινωνική χροιά που πρέπει να δοθεί, η δίκαιη και ουσιαστική ελάφρυνση των νοικοκυριών, η θέσπιση σοβαρού πλαισίου για την διαμόρφωση της πολιτικής των τραπεζών για όλα τα είδη των δανείων και η διατήρηση της κοινωνικής συνοχής και των προοπτικών ανάπτυξης της χώρας.

Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ είμαστε έτοιμοι να στηρίξουμε κάθε σοβαρή προσπάθεια για την επίτευξη των στόχων μας που είναι μια κοινωνία συνοχής, μια κοινωνία δικαιοσύνης με στήριξη στους ανθρώπους που πραγματικά το έχουν ανάγκη και την απεξάρτηση των Ελλήνων από ένα άδικο και ανεπαρκές τραπεζικό σύστημα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου