ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2012

ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΤΟΜΕΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΝΟΤΗ ΜΑΡΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ


«Στη Βουλή η επανακεφαλαιοποίηση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου»


Ο Αναπληρωτής κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και υπεύθυνος τομέα κοινοβουλευτικής ευθύνης Οικονομικών, Βουλευτής Ηρακλείου Νότης Μαριάς κατέθεσε Αναφορά προς τον Υπουργό  Οικονομικών κ. Ι. Στουρνάρα, Υπομνήματα του Συλλόγου Εργαζομένων του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, σχετικά με τη βιωσιμότητα και την επανακεφαλαιοποίηση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου (Τ.Τ.)
Όπως δήλωσε ο κ. Νότης Μαριάς «η κυβέρνηση έχοντας ξεπουλήσει την ΑΤΕ σχεδιάζει αντίστοιχες δράσεις και για το ξεπούλημα του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου. Όπως έχουμε υποστηρίξει επανειλημμένα είμαστε σταθερά αντίθετοι στο ξεπούλημα της ΑΤΕ και του Τ.Τ. και θα παλέψουμε προκειμένου να ανατραπούν οι εν λόγω δράσεις της κυβέρνησης. Αναλαμβάνουμε, λοιπόν, νέες πρωτοβουλίες εκτός και εντός Βουλής και στο πλαίσιο αυτό καταθέσαμε αναφορά προς τον υπουργό Οικονομικών κ. Στουρνάρα ζητώντας την επανακεφαλαιοποίηση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου».

Στην εν λόγω αναφορά επισυνάπτονται σχετικά υπομνήματα του Συλλόγου Εργαζομένων του Τ.Τ. σύμφωνα με τα οποία «την τελευταία πενταετία το Ελληνικό Δημόσιο άντλησε 3 δις ευρώ από το Τ.Τ», ενώ χρηματοδότησε έργα υποδομής, σημαντικά για την ελληνική ύπαιθρο, όπως τη λίμνη του Μαραθώνα ή την ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟ το 2009 στηρίζοντας την ανάπτυξη της Ελληνικής Οικονομίας.

Ο Σύλλογος εργαζομένων επισημαίνει ότι το ποσοστό εξάρτησης του Τ.Τ από την ΕΚΤ είναι πολύ μικρότερο από αυτό των υπολοίπων βιώσιμων τραπεζών, ενώ ο δείκτης που πέτυχε στο Stress Test του 2011 δεν ήταν μικρότερος από αυτόν που πέτυχαν οι «συστημικές τράπεζες» που θεωρούνται βιώσιμες. Επίσης τονίζει ότι το Τ.Τ. πριν από το PSI, ήταν το πρώτο πιστωτικό ίδρυμα σε επάρκεια κεφαλαίων.

Τέλος οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν ότι η κατάσταση που διαμορφώθηκε μετά το PSI προκάλεσε ζημίες στο Τ.Τ. της τάξης των 3 δισ. ευρώ και ζητούν να αποκατασταθεί η κεφαλαιακή ζημιά που υπέστη το Τ.Τ λόγω των ομολόγων, είτε άμεσα από το Ελληνικό Δημόσιο, είτε από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Στην Αναφορά ο Βουλευτής Νότης Μαριάς ζητάει απάντηση, ενέργειες και σχετική ενημέρωση. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου