ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΝΑΚΡΙΒΑ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ


«ΓΙΑ ΤΗ ΜΥΤΙΛΗΝΗ 300 ΕΥΡΩ; ΤΑ 120 ΕΥΡΩ ΔΙΑΦΟΡΟΙ ΦΟΡΟΙ; ΓΙ ΑΥΤΟ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΝΗΣΙΩΝ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΚΑΙ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΙΣ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΑΕΡΟΓΡΑΜΜΕΣ, ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΛΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ»


Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, έκανε την εξής παρέμβαση στην Ολομέλεια της Βουλής για τα πανάκριβα αεροπορικά εισιτήρια προς τα ελληνικά νησιά:

«Έχω φέρει το εισιτήριο του ταξιδιού που έκανα χθες προς Μυτιλήνη και της επιστροφής μου.

300 ευρώ για να φύγω να πάω στο νησί και να γυρίσω. Τα 160 ήταν το πήγαινε από τα οποία ακούστε φόρους:

12 ευρώ με τον κωδικό GR, 12 ευρώ WB, 5.65 ευρώ WQ, 18 ευρώ YR και 15 ευρώ χωρίς κωδικό. Όλα αυτά μας κάνουν κοντά στα 60 ευρώ φόρους για να πάω από εδώ στη Μυτιλήνη.

Αυτό σημαίνει 120 ευρώ διάφοροι φόροι πήγαινε - έλα!

Φανταστείτε ο κάτοικος του νησιού που κάτι του συμβαίνει και πρέπει να φύγει επειγόντως για να έρθει στην Αθήνα ή κάποιος ο οποίος έχει δουλειές με τα νησιά, τι πρέπει να πληρώσει για να εκτελέσει τη δουλειά του.

Για τα ελληνικά νησιά, αυτό δεν μπορεί να λέγεται ανάπτυξη σε καμία περίπτωση.

Και μην μου λένε οι αεροπορικές εταιρείες ότι έχουν τα εισιτήρια ευκαιρίας, γιατί ξέρετε ότι αυτά είναι τα λιγότερα μέσα σε μία καμπίνα.

Απλά και μόνο σας το τονίζω ότι όταν μιλάμε για νομοσχέδια που έρχονται στη Βουλή με το πομπώδη τίτλο «εργαλεία ανάπτυξης», καλό θα είναι να υπολογίζουμε ότι στα εργαλεία αυτά θα πρέπει να έχουμε και μία στοιχειώδη δυνατότητα να ταξιδεύουμε οικονομικότερα μέσα στην ίδια την πατρίδα μας.

Διότι όπως σίγουρα εσείς ΔΕΝ γνωρίζετε –.και αν δεν το γνωρίζετε σας το λέω.- οι κάτοικοι και στη Μυτιλήνη και στη Χίο και στη Σάμο, προτιμούν να ταξιδεύουν με το καραβάκι απέναντι και να παίρνουν τις τουρκικές αερογραμμές για να κάνουν τη δουλειά τους ακόμα και για να έρθουν φθηνότερα στην Αθήνα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου