ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2012

ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΝΟΤΗ ΜΑΡΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ


 «Στη Βουλή οι διαμαρτυρίες των μηχανικών της Κρήτης για τις αυξήσεις των ασφαλιστικών τους εισφορών»


Ο Βουλευτής Ηρακλείου των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Νότης Μαριάς  κατέθεσε Αναφορά προς τους Υπουργούς Οικονομικών κ. Ι. Στουρνάρα και Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Ι. Βρούτση για ........
δημοσίευμα σύμφωνα με το οποίο το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος κατέθεσε αίτηση ακυρώσεως στο Συμβούλιο της Επικρατείας και ασφαλιστικά μέτρα κατά του Ενιαίου Ταμείου Ανεξάρτητα Απασχολουμένων (ΕΤΑΑ) προκειμένου να ακυρώσει και να αναστείλει την εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 44 του Ν.3986/2011, που προβλέπει υπέρογκες αυξήσεις στις ασφαλιστικές  εισφορές των μηχανικών.

Η αίτηση ακυρώσεως δρομολογήθηκε μετά από παρέμβαση του Τμήματος Ανατολικής Κρήτης του Τεχνικού Επιμελητηρίου.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα ο πρόεδρος του ΤΕΕ καταγγέλλει την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών σε μια εποχή που ήδη οι αιτήσεις διαγραφής νέων μηχανικών, οι οποίοι αδυνατούν να τις πληρώσουν, είναι μαζικές. Επιπλέον επισημαίνοντας την απώλεια σημαντικού τμήματος των αποθεματικών του Ταμείου από το κράτος, καταγγέλλει ότι η αύξηση των εισφορών στόχο έχει όχι τη βιωσιμότητα του Ταμείου, αλλά την κάλυψη του Κρατικού Προϋπολογισμού και του Δημόσιου Χρέους.

Από τα παραπάνω προκύπτει ότι η κυβέρνηση πρέπει να ακυρώσει άμεσα τις διατάξεις του άρθρου 44 του Ν.3986/2011 για την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών των μηχανικών.

Στην αναφορά ο Ν. Μαριάς ζητάει απάντηση, ενέργειες και σχετική ενημέρωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου