ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2012

ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ ΧΡΥΣΟΒΕΛΩΝΗ

 «Να σταματήσει το πέταμα δημοσίου χρήματος για τη φιλοξενία  λαθρομεταναστών»

 

Την Τρίτη 02.10.2012 υπερψηφίστηκε στην Ολομέλεια της Βουλής μόνο από την ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ το Νομοσχέδιο για τα Κέντρα Υποδοχής και Κράτησης λαθρομεταναστών. Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ εξέφρασαν την αντίθεση τους στην κατασπατάληση δημοσίου χρήματος σε εγκαταστάσεις πρακτικά μόνιμης φιλοξενίας αλλοδαπών που θα λειτουργούν εκ των πραγμάτων σαν μαγνήτες προσέλκυσης και νέων λαθρομεταναστευτικών κυμάτων στη χώρα μας.

Η Ειδική Αγορήτρια και Βουλευτής Μαγνησίας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Μαρίνα Χρυσοβελώνη είχε υποστηρίξει στην προηγούμενη συνεδρίαση της Ολομέλειας την θέση του Κινήματος σε σχέση με τα γενικότερα προβλήματα που δημιουργεί η ακολουθούμενη από την Συγκυβέρνηση πολιτική για τους λαθρομετανάστες. Το απόσπασμα που ακολουθεί προέρχεται από την πρωτολογία της στις 27-9-2012 στην Ολομέλεια της Βουλής για το ίδιο θέμα:

«    …. Εν πάση περιπτώσει γιατί δεν μας λέτε που ακριβώς θα βρίσκονται τα Κέντρα για τους λαθρομετανάστες; Επί 3 χρόνια, 3 διαδοχικές μνημονιακές κυβερνήσεις ψάχνουν να βρουν χώρους για να φτιάξουν τα Κέντρα αυτά! Δεν μπορεί να μην τους έχετε βρει τόσα χρόνια. Τόσο δύσκολο είναι να μας τους πείτε; Προς τι λοιπόν όλη αυτή η μυστικοπάθεια; Πόσα Κέντρα 1ης υποδοχής και κράτησης θέλει ο κ. Δένδιας τελικά να φτιάξει στη χώρα; Αρκούν 8 ή μήπως θα χρειαστούν 18, 28 και τελικά πάνω από 1000 τέτοιες εγκαταστάσεις; Υπενθυμίζω ότι η σχεδιαζόμενη χωρητικότητα τους είναι για 1000 άτομα. Κάνοντας ένα μετριοπαθή υπολογισμό με 1.000.000 δυνητικούς φιλοξενούμενους να καταλήγουν εκεί, φτάνουμε σε έναν συνολικό αριθμό 1000 κέντρων πρώτης υποδοχής και κράτησης!

 

Έγινε πρόσφατα κι η ανησυχητική αναφορά σε «υποχρεωτική υποδοχή ως προσφύγων όλων των προερχόμενων από τη Συρία», κάτι που υπαινίχθηκε ο κ. Παναγιωτόπουλος με ιδιότυπες επικλήσεις της «ελληνικής κλασσικής αρχαιότητας», η οποία δήθεν μας καθιστά αυτομάτως οικοδεσπότες όλων όσων εμφανιστούν δηλώνοντας «πρόσφυγες». Αν θέλουμε να μεταφράσουμε τα παραπάνω στη καθομιλουμένη, καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι σχεδιάζετε καταυλισμούς λαθρομεταναστών στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου με χρήματα της ΕΕ. Θέλετε δηλαδή να επιτρέψετε την ανεμπόδιστη αποβίβαση στα νησιά του Αιγαίου χιλιάδων ατόμων προερχόμενων από τα Τουρκικά παράλια, στηριζόμενοι στην εικασία ότι πρόκειται περί «προσφύγων»; Πότε θα διαπιστώνετε τις πραγματικές ιδιότητες αυτών των «προσφύγων»; Θα τους επιτρέπετε να μπαίνουν στη χώρα και μετά θα τους ρωτάτε; Ποιος θα εξετάζει εάν ανάμεσα σ’ αυτούς τους επονομαζόμενους πρόσφυγες υπάρχουν και τρομοκράτες – τζιχαντιστές; Δεν έχετε ακούσει τίποτα για την συμμετοχή στοιχείων της Αλ Κάιντα στον πόλεμο της Συρίας; Μα πάνω απ’ όλα, ποιος σας ζήτησε να αντιμετωπίζετε ξαφνικά όλους αυτούς ως εξ ορισμού «πρόσφυγες», με ό,τι συνεπάγεται η ιδιότητα αυτή για την νόμιμη παραμονή τους στην ΕΕ; Μήπως είχατε συγκεκριμένες συζητήσεις με συγκεκριμένες πρεσβείες; 

 

Προκαλεί εντύπωση η ελαφρότητα με την οποία αντιμετωπίζετε το θέμα, την στιγμή που οι επιπτώσεις πάνω στις τοπικές κοινωνίες θα είναι βαρύτατες. Η υποβάθμιση της ποιότητας ζωής των νησιωτών μας μαζί με την αλλοίωση του τουριστικού χαρακτήρα του Ανατολικού Αιγαίου θα στρεβλώσουν διεθνώς την εικόνα των νησιών μας. Ταυτόχρονα μια τέτοια πολιτική θα εντείνει την αίσθηση της αδικίας στους κατοίκους τους που όχι μόνο δεν βλέπουν την κρατική αρωγή αλλά θα νιώθουν και θύματα της αυθαιρεσίας του Κράτους.

 

Δεν αντέχει άλλο κύριοι συνάδελφοι της Συγκυβέρνησης η Ελλάδα να παρέχει ΔΩΡΕΑΝ σίτιση και φροντίδα σε ένα συνεχώς αυξανόμενο ξένο πληθυσμό. Οφείλουμε όλοι μας να συνειδητοποιήσουμε την κρισιμότητα της κατάστασης που αντιμετωπίζουμε. Μα πάνω απ’ όλα οφείλει η Συγκυβέρνηση να σοβαρευτεί και να πάψει να συζητά τις επικίνδυνες προτάσεις των ΜΚΟ και των ξένων παραγόντων που έρχονται στα Υπουργεία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου