ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ Ν. ΔΕΝΔΙΑ ΣΕ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΕΒΡΟΥ ΜΑΡΙΝΟΥ ΟΥΖΟΥΝΙΔΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟΥ ΤΗΣ ΠΑΡΑΝΟΜΗΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΕΒΡΟΥ


Θέμα: «Σοβαρά τα προβλήματα στη Θράκη και ειδικότερα στο Νομό Έβρου από τα πρόχειρα και μη σωστά σχεδιασμένα μέτρα της πολιτείας για την αντιμετώπιση του φαινομένου της παράνομης μετανάστευσης»
Στην απάντησή του σε ερώτηση του Βουλευτή Έβρου των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Μαρίνου Ουζουνίδη για την αντιμετώπιση του φαινομένου της παράνομης μετανάστευσης στο Νομό Έβρου, ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Ν. Δένδιας αναφέρει ότι βρίσκονται σε εξέλιξη οι διαδικασίες για τη δημιουργία Κέντρου Πρώτης Υποδοχής Υπηκόων Τρίτων χωρών στο Φυλάκιο Ορεστιάδας, μετά την υπογραφή της σχετικής κ.υ.α. την 1η Αυγούστου. Παράλληλα αναφέρει τα κριτήρια (νόμοι κοινοτικοί και εθνικοί και πιστοποιητικά), τη διαδικασία επιλογής του παρόχου υπηρεσιών σίτισης-διατροφής των παράνομων μεταναστών στο κέντρο φύλαξης της Κομοτηνής και τους λόγους για τους οποίους απορρίφθηκαν οι τρεις υποψήφιοι πάροχοι από την Π.Ε. Έβρου (μπορούν να διατεθούν και τα σχετικά έγγραφα).

Μεγάλη σημασία έχει η αναφορά του Υπουργού στις παράλληλες επιχειρήσεις της Frontex στα σύνορα τόσο στο ελληνικό όσο και στο τουρκικό έδαφος, όπου πέρα από το Μνημόνιο Κατανόησης που υπεγράφη τον Μάρτιο 2012 στην Άγκυρα μεταξύ Ε.Ε. και Τουρκίας, για το οποίο σημειώνει ότι δεν αποτελεί έγγραφο με νομικά δεσμευτική ισχύ, προχωράει η ελληνική πρωτοβουλία για τον σχεδιασμό ταυτόχρονων επιχειρήσεων μεταξύ των ελληνικών και τουρκικών αρχών για την αντιμετώπιση των παράνομων μεταναστών, η οποία προωθείται ύστερα από την επί της αρχής συμφωνία με την τουρκική πλευρά.

Κλείνοντας ο Υπουργός αφήνει αδιευκρίνιστο το θέμα λειτουργίας της Σχολής Αστυφυλάκων στο Διδυμότειχο για το εκπ. έτος 2012-2013, καθώς δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη ο σχεδιασμός και η κατανομή των 500 δόκιμων αστυφυλάκων στα Τμήματα Δοκίμων Αστυφυλάκων που εισήχθησαν φέτος στη Σχολή Αστυφυλάκων της Ελληνικής Αστυνομίας, μια διαδικασία που αναμένεται να ολοκληρωθεί χρονικά τις τελευταίες ημέρες του Σεπτέμβρη και τις πρώτες μέρες του Οκτώβρη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου