ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΜΕ ΤΙΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ (ΤΑ.Π.Ι.Τ.)

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Πάνος Kαμμένος συναντήθηκε σήμερα στη Βουλή με τους εκπροσώπους των Ομοσπονδιών που ανήκουν στο Ταμείο Πρόνοιας Ιδιωτικού Τομέα.
Κύριο αντικείμενο της συζήτησης ήταν η κατάσταση στο Ταμείο Πρόνοιας Ιδιωτικού Τομέα (ΤΑ.Π.Ι.Τ.) καθώς επίσης και οι προωθούμενες από την κυβέρνηση, και μάλιστα αναδρομικά, περικοπές των εφάπαξ, καθώς και το «κούρεμα» των αποθεματικών του ταμείου. 

Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης, ο Αναπληρωτής Γραμματέας της Κ.Ο. Γιάννης Κουράκος, ο Γραμματέας του Κινήματος Μιχάλης Γιαννάκης, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος Τέρενς Κουίκ, ο υπεύθυνος του Τομέα Κοινοβουλευτικής Ευθύνης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας
Παύλος Χαϊκάλης και ο Συντονιστής Γραμματέας Εργασιακών και Κοινωνικών Θεμάτων και Αυτοδιοικητικών Υποθέσεων Γιάννης Μανώλης.

Μετά το τέλος της συνάντησης ο πρόεδρος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Πάνος Καμμένος δήλωσε τα εξής:   

«Συναντηθήκαμε με προέδρους και εκπροσώπους των Ταμείων Πρόνοιας του Ιδιωτικού Τομέα, του μετάλλου, των λιμανιών, του φαρμάκου, του ιπποδρόμου, του Τσιμέντου, των ιδιωτικών ταμείων.

Είναι ξεκάθαρο, ότι με παράνομη πράξη ο κ. Προβόπουλος και η Τράπεζα της  Ελλάδος «κούρεψε» τα αποθεματικά του Ταμείου Πρόνοιας, χωρίς να ερωτηθούν, με αποτέλεσμα να έχουν δημιουργηθεί τεράστια προβλήματα στα ταμεία και ως λύση βρήκε η κυβέρνηση, μετά την παράνομη αυτή πράξη, το να μειωθούν τα εφάπαξ, τα οποία έχουν πληρώσει οι εργαζόμενοι όλα αυτά τα χρόνια της εργασίας τους και μάλιστα να προβούν σε ένα μέτρο, το οποίο δεν έχει γίνει ακόμη κατανοητό από τον ελληνικό λαό.

Θέλω ως πρόεδρος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και εκ μέρους του συνόλου του Κινήματος, να προειδοποιήσουμε ότι η μείωση των συντάξεων πέραν των μέτρων, σε ποσοστά 1 έως 4% αναδρομικά για αυτούς που πήραν εφάπαξ από το 1995 και μετά, αποτελεί μια παράνομη πράξη που η κυβέρνηση εκτελεί κατ’ εντολή της τρόικας.

Να ξέρουν ότι θα έχουν να αντιμετωπίσουν την αντίδραση του ελληνικού λαού. Το εφάπαξ είναι τα χρήματα που οι εργαζόμενοι πλήρωναν όλα τα χρόνια της εργασίας τους. Δεν έχει δικαίωμα κανείς τοκογλύφος και αναφέρομαι στους πιστωτές, ή υπάλληλός του και αναφέρομαι στον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, να βάζει χέρι σε αυτά τα χρήματα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου