ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΣΤΟΝ ΟΠΑΠ


Ο πρόεδρος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Πάνος Καμμένος επισκέφθηκε τον ΟΠΑΠ. Συναντήθηκε με το διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου των Εργαζομένων και μέλη του Σωματείου Εργαζομένων ΟΠΑΠ παροχής υπηρεσιών.

Στη συνέχεια μίλησε στους εργαζόμενους του Οργανισμού. Πρότεινε να καταθέσουν οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ στη Βουλή σχέδιο νόμου το οποίο θα καταρτιστεί σε συνεργασία με τους εργαζόμενους.
Ανέφερε ότι γίνεται προσπάθεια απαξίωσης του ΟΠΑΠ ώστε να πουληθεί σε χαμηλότερη τιμή και όποιοι το επιχειρούν διαπράττουν το αδίκημα της απιστίας.

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Πάνος Καμμένος μετά την συνάντηση έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Θα χρησιμοποιήσω την φράση που είπε ο σημερινός πρωθυπουργός στο Ζάππειο 2 και στην Έκθεση Θεσσαλονίκης. Το να πουληθεί ο ΟΠΑΠ σε τιμή δύο ή τριών χρήσεων των κερδών του δεν είναι ξεπούλημα είναι χάρισμα.

Έρχεται λοιπόν ο κ. Σαμαράς ως πρωθυπουργός της χώρας λέγοντας ψέματα, ακόμα μια φορά και προσπαθεί να ξεπουλήσει τον ΟΠΑΠ σε τιμή χαμηλότερη των ετήσιων κερδών.

Συγκεκριμένα ο ΟΠΑΠ το 2011 είχε κέρδη 500 εκ. ευρώ, η χρηματιστηριακή τιμή του ποσοστού που θέλει να ξεπουλήσει είναι 440 εκ. ευρώ. Βλέπουμε λοιπόν ότι δεν μιλάμε για δύο και τρείς χρήσεις μιλάμε για λιγότερο από τα κέρδη μιας χρονιάς.

Θα πρέπει να γίνει απόλυτα αντιληπτό ότι τέτοιου είδους ενέργειες δεν είναι αποκρατικοποιήσεις, είναι ξεπουλήματα σε ημετέρους και θα βρουν την αντίδρασή μας και την πολιτική και την ποινική.

Ο ΟΠΑΠ είναι εκείνος ο οργανισμός ο οποίος στηρίζει κοινωνικές δράσεις σε θέματα υγείας, σε θέματα αθλητισμού, σε θέματα πολιτισμού. Είναι εκείνος ο οργανισμός που κάνει συσσίτια σε ανθρώπους που δεν έχουνε να φάνε.

Το να πουληθεί ένα τέτοιο εργαλείο για την ελληνική κοινωνία και την ελληνική οικονομία σε εποχές κρίσεως αποτελεί έγκλημα και όχι πολιτική.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου