ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΙΑΤΡΕΙΟΥ ΙΠΠΕΙΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΕΥΕΡΓΕΤΟΥΛΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΕΣΒΟΥ


«Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ ΑΠΑΞΙΩΣΕ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΣΕ ΣΧΕΤΙΚΟ ΕΡΩΤΗΜΑ. Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΥΚΟΥΡΕΝΤΖΟΣ ΘΑ ΠΡΑΞΕΙ ΤΟ ΙΔΙΟ;»


Τέλος στον εμπαιγμό και στην κοροϊδία των κατοίκων της τοπικής Κοινότητας Ιππείου, της Δημοτικής Ενότητας Ευεργέτουλα του Δήμου Λέσβου, επιχειρεί να βάλει με Ερώτησή του προς τον Υπουργό Υγείας Ανδρέα Λυκουρέντζο, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, υπό τη βουλευτική εποπτεία του οποίου βρίσκεται και αυτή η Εκλογική Περιφέρεια.

Σε συνέχεια Ερώτησης προς τον τότε αρμόδιο Υπουργό Ανδρέα Λοβέρδο, του τέως Βουλευτή και νυν επικεφαλής Πολιτευτή Λέσβου του Κινήματος στο νησί, Σπύρου Γαληνού, για την οποία δεν πήρε ποτέ καμία απάντηση, ο Τέρενς Κουίκ επαναφέρει το ζήτημα της μη ανέγερσης του Περιφερειακού Ιατρείου στην τοπική κοινότητα Ιππείου, το οποίο και αποτελεί πάγιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας.

Σύμφωνα με τον Τέρενς Κουίκ, ενώ «ο πρώην Δήμος Ευεργέτουλα που σήμερα υπάγεται στο Δήμο Λέσβου, είχε παραχωρήσει στο Υπουργείο Υγείας με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, οικόπεδο 499 τετραγωνικών μέτρων κατάλληλο για την ανέγερση του νέου Περιφερειακού Ιατρείου» και παρά το γεγονός ότι «συνήφθη επιχειρησιακή συμφωνία μεταξύ των Υπουργείων Υγείας και Οικονομίας  για το Ιατρείο, με ενδεικτικό ποσό 300.000 ευρώ», μέχρι σήμερα «δεν έχει υπάρξει καμία ενημέρωση για την πρόοδο του θέματος».

Ακολουθεί το κείμενο της Ερώτησης.


ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ: ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ ΑΝΔΡΕΑ ΛΥΚΟΥΡΕΝΤΖΟ 
ΘΕΜΑ: ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΙΑΤΡΕΙΟΥ ΙΠΠΕΙΟΥ, ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΕΥΕΡΓΕΤΟΥΛΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΕΣΒΟΥ
Κύριε Υπουργέ
Η ανέγερση Περιφερειακού Ιατρείου στην τοπική κοινότητα Ιππείου είναι ένα πάγιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας. Ένα αίτημα που ανταποκρίνεται πλήρως στις ανάγκες μίας παραγωγικής κοινότητας με δυναμικά αναπτυσσόμενο πληθυσμό.
Αναγνωρίζοντας αυτήν την ανάγκη, και σε συνεννόηση με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας, ο πρώην Δήμος Ευεργέτουλα, που σήμερα υπάγεται στον Δήμο Λέσβου, είχε παραχωρήσει στο Υπουργείο Υγείας στις 26/5/2009, με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου (αρ. αποφ. ΔΣ 76/15.5.2000), οικόπεδο 499 τετραγωνικών μέτρων κατάλληλο για την ανέγερση του νέου Περιφερειακού Ιατρείου.
Ακολούθησε στην συνέχεια επιχειρησιακή συμφωνία μεταξύ των Υπουργείων Υγείας και Οικονομίας που υπογράφηκε στις 2 Ιουλίου του 2010 για την ανέγερση και τον εξοπλισμό του περιφερειακού Ιατρείου Ιππείου που ανήκει στο Κέντρο Υγείας Πλωμαρίου με ενδεικτικό ποσό 300.000€.
Έκτοτε ακολούθησαν αιτήματα του πρώην Δήμου Ευεργέτουλα για την προώθηση της υπόθεσης, καθώς και αποστολή στοιχείων του οικοπέδου από τον Δήμο Λέσβου στην Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Υγείας χωρίς να υπάρξει καμία ενημέρωση για την πρόοδο του θέματος.
Οφείλω εδώ να σας επισημάνω ότι ο τέως Βουλευτής και νυν επικεφαλής Πολιτευτής  Λέσβου των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Σπύρος Γαληνός, είχε καταθέσει στις 8 Μαρτίου 2012 σχετική Ερώτηση στον τότε αρμόδιο Υπουργό Ανδρέα Λοβέρδο.
Από εκείνον, ο Σπύρος Γαληνός δεν πήρε τη παραμικρή απάντηση. Ελπίζω ότι αυτή τη φορά, θα απαντήσετε εσείς με την ερώτηση που καταθέτω σήμερα για λογαριασμό του συναδέλφου μου.
Κατόπιν τούτων ερωτάσθε κ.Υπουργέ:
1. Σε ποιες ενέργειες θα προχωρήσετε για να υπάρξει η ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας και των θεσμικών φορέων για την πρόοδο του θέματος;
2. Σε ποιες ενέργειες θα προχωρήσετε για να υλοποιηθεί το έργο και αναβαθμιστούν οι υπηρεσίες υγείας σε μία παραγωγική περιοχή;
Ο Ερωτών Βουλευτής
Τέρενς - Νικόλαος Κουίκ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου