ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΗΣ ΥΠΕΥΘΥΝΗΣ ΤΟΜΕΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ& ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ, ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ Β΄ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑΣ ΞΟΥΛΙΔΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ


Θέμα: «Επικείμενη νομοθετική ρύθμιση για τις μεταγραφές των φοιτητών»

Αναμφισβήτητο  γεγονός είναι ότι όλες πλέον οι οικογένειες αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα εφόσον η κρίση και οι επιπτώσεις της έχουν εκτροχιάσει τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς.

Είναι παραδεκτό ότι η τροποποίηση ή η αλλαγή του νόμου για τις μεταγραφές θα ανακούφιζε εν μέρει τα δυσβάστακτα οικονομικά βάρη της οικογένειας. Διαπιστώνουμε σύμφωνα με δημοσιεύματα ότι ενώ έχουν θεσπιστεί τα οικονομικά , κοινωνικά και αξιολογικά κριτήρια σύμφωνα με τα οποία θα πραγματοποιηθούν οι μεταγραφές αυτή η περιβόητη υπουργική απόφαση δεν έχει κατατεθεί ακόμη. Είναι περιττή πιστεύουμε η παράθεση των ανωτέρω κριτηρίων , τα οποία έχουν γίνει ευρέως γνωστά.

Ενώ λοιπόν ολόκληρη η ελληνική κοινωνία είναι ανάστατη  και περιμένει να γίνουν πράξεις οι συγκεκριμένες εξαγγελίες και όλοι μας  γινόμαστε αποδέκτες αυτής της κοινωνικής  αναταραχής , δεν κατανοούμε το λόγο για τον οποίο το υπουργείο δεν προβαίνει στη κατάθεση της επίμαχης ρύθμισης.

Διανύουμε τον Νοέμβριο και είμαστε κοντά στο τέλος του. Αν οι μεταγραφές πρόκειται να πραγματοποιηθούν από το επόμενο θερινό εξάμηνο έπρεπε ήδη να έχουν αρχίσει οι επικείμενες διαδικασίες.

Πρέπει να γίνει απολύτως κατανοητό από όλους και ιδιαίτερα από τη συγκυβέρνηση  μας ότι τα λεγόμενα μας οφείλουμε πλέον  να τα κάνουμε πράξεις!!!

Κατόπιν τούτων ερωτάται ο κ. Υπουργός
  1. Πότε ακριβώς θα προβείτε στην επικείμενη νομοθετική ρύθμιση;

  1. Είστε διατεθειμένος να διευρύνετε  τα κριτήρια αυτά σε όλους τους φοιτητές και όχι μόνο σε πρωτοετείς  μετά από διαβούλευση αφού είναι γενικά παραδεκτό ότι ακόμα και αυτή η ρύθμιση χωλαίνει σε αρκετά σημεία ;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου