ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

ΕΡΩΤΗΣΗ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΤΟΜΕΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ Β΄ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗ ΚΟΥΡΑΚΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ


Θέμα: «Απευθείας ανάθεση εκπόνησης μελέτης για την Ετήσια Έκθεση Αναφοράς για την Μετανάστευση και το Άσυλο 2012, από το Υπουργείο Εσωτερικών».

Α. Με την 41467/31.10.2012 απόφαση της Διεύθυνσης Οικονομικού του Υπουργείου Εσωτερικών, ανατέθηκε με απευθείας ανάθεση, η εκπόνηση μελέτης για την Ετήσια Έκθεση Αναφοράς για την Μετανάστευση και το Άσυλο 2012 στο πλαίσιο δράσης του Ευρωπαϊκού Δικτύου Μετανάστευσης, στο Εργαστήριο Μελέτης της Μετανάστευσης και Διασποράς (Ε.Μ.ΜΕ.ΔΙΑ.) στην προσφερόμενη τιμή των δεκαεπτά χιλιάδων διακοσίων είκοσι ευρώ (17.220 €) συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α.
Β. Ως ημερομηνία παράδοσης του τελικού παραδοτέου με την ίδια απόφαση, ορίζεται η 28η Απριλίου 2013, ενώ η παραλαβή του θα γίνει από αρμόδια επιτροπή του Υπουργείου Εσωτερικών.

Κατόπιν τούτων, ερωτάται ο κ. Υπουργός Εσωτερικών και καλείται να καταθέσει στην Εθνική Αντιπροσωπεία τα αντίστοιχα σχετικά στοιχεία:

  1. Γιατί το Υπουργείο Εσωτερικών δεν εκπονεί τη μελέτη με τις δικές του υπηρεσίες  και την  αναθέτει σε ερευνητικό κέντρο ,επιβαρύνοντας τον κρατικό προϋπολογισμό, σε μία δύσκολη οικονομική συγκυρία, ενώ υφίσταται στελεχωμένη με έμπειρα και εξειδικευμένα στελέχη, η αρμόδια Γενική Γραμματεία Πληθυσμού και Κοινωνικής Συνοχής και η υφιστάμενη σε αυτήν Γενική Διεύθυνση Μεταναστευτικής Πολιτικής και Κοινωνικής Ένταξης;

  1. Να κατατεθεί στην Εθνική Αντιπροσωπεία, κατηγοριοποιημένος πίνακας όλων των υπαλλήλων μονίμων και αορίστου χρόνου, Κατηγορίας ΠΕ, στον οποίο να υπάρχουν  σε ξεχωριστές  στήλες οι κάτοχοι  πανεπιστημιακού πτυχίου, οι απόφοιτοι  της Ε.Σ.Δ.Δ ή της Ε.Σ.Τ.Α, οι  κάτοχοι  Μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών και οι κάτοχοι  διδακτορικού διπλώματος, οι οποίοι είναι τοποθετημένοι σε Διευθύνσεις της Γενικής Διεύθυνσης Μεταναστευτικής Πολιτικής και Κοινωνικής Ένταξης έως την 31.10.2012, ημερομηνία έκδοσης της εν λόγω απόφασης του Υπουργείου Εσωτερικών.


  1. Γιατί δεν εκπονούν την σχετική μελέτη, οι αρμόδιες υπηρεσίες του ΥΠΕΣ, σε συνεργασία με εξειδικευμένα υπηρεσιακά στελέχη και του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, αφού τα δύο αυτά συναρμόδια υπουργεία διαθέτουν και τα περισσότερα σχετικά στοιχεία που είναι απαραίτητα για την μελέτη αυτή  και επιλέγεται να ανατεθεί με αμοιβή σε εξωτερικό συνεργάτη;
  1. Πόσες και ποιες είναι οι μελέτες που έχουν ανατεθεί από το 2000 έως σήμερα για θέματα σχετικά με τη Μετανάστευση, το Άσυλο και άλλα συναφή και παρεμφερή  θέματα, σε ερευνητικά κέντρα, ιδρύματα και Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις(Μ.Κ.Ο.) ;
Ποιο  το επιμέρους κόστος ανά μελέτη και ποιο το συνολικό κόστος αυτών των μελετών;
Να κατατεθούν τα σχετικά στοιχεία.

  1. Ποια είναι τα ερευνητικά κέντρα και οι Μ.Κ.Ο. στα οποία έχουν ανατεθεί αυτές οι μελέτες;
 Ποια ερευνητική κέντρα και  Μ.Κ.Ο  έχουν χρηματοδοτηθεί, ή έχουν επιχορηγηθεί από το 2000 έως σήμερα, καθοιονδήποτε τρόπο και με ποια ποσά, στα πλαίσια των προαναφερόμενων πολιτικών και για ποιες δράσεις; Να κατατεθούν τα σχετικά στοιχεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου