ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

«ΦΕΡΝΕΙ ΝΟΜΟ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ Η ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΑΜΑΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ, ΟΤΑΝ Η ΓΥΝΑΙΚΑ - ΜΑΝΑ ΒΛΕΠΕΙ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΤΕΚΜΗΡΙΟ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΗΣΕ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΔΙΑΣΧΙΖΕΙ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΠΙΟ ΦΘΗΝΕΣ ΤΙΣ ΠΑΝΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΓΑΛΑ»


«Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΑΜΑΡΑ ΠΟΣΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΕΧΕΙ; ΜΟΝΟ ΔΥΟ»

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ. ΤΙ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ «ΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΗ» ΤΩΝ ΟΤΑ, ΤΟ ΓΙΟΥΡΟΓΚΡΟΥΠ ΚΑΙ ΤΗ ΠΤΩΧΕΥΣΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΗΛΘΕ ΣΤΙΣ 16 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
  
Την ισότητα των γυναικών έναντι των ανδρών στα χαρτιά και όχι στη μάχη της καθημερινότητας και της επιβίωσης, επεσήμανε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, μιλώντας σήμερα (21/11/2012) στην Ολομέλεια της Βουλής στην ψήφιση της ενσωμάτωσης Κοινοτικής Οδηγίας στο ελληνικό Δίκαιο για «την εφαρμογή της αρχής της ίσης συμμετοχής ανδρών και γυναικών κατά την άσκηση αυτοτελούς επαγγελματικής δραστηριότητας».

Όπως υπογράμμισε ο Τέρενς Κουίκ δεν μπορούμε να μιλάμε για νομοθετημένη ισότητα των γυναικών, όταν το φύλο της δοκιμάζεται πάνω απ’ όλα από την ανεργία και όταν η γυναίκα είναι εκείνη η οποία καλείται να διαχειριστεί τη μνημονιακή κρίση που έχει χτυπήσει όλα τα νοικοκυριά.

«Σήμερα μιλάμε για ισότητα των γυναικών όταν η μνημονιακή κυβέρνηση Σαμαρά τις ισοπεδώνει στο μεγαλύτερο αγαθό του κόσμου, τη γέννα θεωρώντας τεκμήριο στη φορολογία της γυναίκας το γεγονός ότι έφερε στον κόσμο δύο ή τρία ή τέσσερα ή και περισσότερα παιδιά» τόνισε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και προσέθεσε:

«Είναι η γυναίκα-μάνα που αν ζει στην Περιφέρεια, τρέμει μήπως και δεν υπάρχει γιατρός την ώρα που θα πρέπει να γεννήσει.

Είναι η γυναίκα-μάνα που διασχίζει τα σύνορα της Ελλάδας και από τη Φλώρινα πάει στα Σκόπια για να βρει φθηνότερες πάνες ή παιδικό γάλα επειδή και ο νομός της μαστίζεται από την κρίση.

Είναι η γυναίκα για την οποία δεν γίνεται κανένας έλεγχος ίσης μεταχείρισης στους εργασιακούς χώρους, γιατί απλούστατα είναι ανύπαρκτες από προσωπικό οι Επιθεωρήσεις Εργασίας.

Είναι η γυναίκα-μάνα η οποία ζει απομονωμένη στην Ιθάκη όπου της έχουν πάρει τη Δ.Ο.Υ., τα γραφεία της ΔΕΗ και του ΟΤΕ, το Ειρηνοδικείο, της υποβαθμίζουν το Κέντρο Υγείας και παράλληλα με τη φροντίδα του σπιτιού της, θα πρέπει να τρέχει στην Κεφαλονιά (όταν το επιτρέπει το καράβι και ο καιρός) για να κάνει τις δουλειές που μια γυναίκα εδώ στην Αθήνα ή στο Αργοστόλι έχει όλες τις δημόσιες υπηρεσίες στα πόδια της».

Στην αίθουσα της Ολομέλειας του Κοινοβουλίου, επικράτησε αμηχανία από την κυβερνητική πτέρυγα και φάνηκαν πολλά χαμόγελα από την πλευρά της αντιπολίτευσης όταν ο Τέρενς Κουίκ απηύθηνε το εξής ερώτημα:

«Και επειδή πράγματι πρέπει να υπάρχει στα πάντα ισότητα ανδρών και γυναικών και μάλιστα υπάρχει και συγκεκριμένη ποσόστωση στη συμμετοχή των γυναικών στα ψηφοδέλτια των κομμάτων, μπορεί να μου εξηγήσει η κυβέρνηση Σαμαρά γιατί έχει στο Υπουργικό Συμβούλιο μόνο δύο γυναίκες;».

Τέλος, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ έκανε αναφορά τόσο στο θέμα των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης όσο και στο χθεσινό άγονο Eurogroup.

Μιλώντας για τους ΟΤΑ είπε ότι πολλοί Δήμοι που είχαν απολύτως υγιή ταμεία μπήκαν στο κόκκινο όταν ενώθηκαν καλλικρατικά με άλλους που ήταν χρεωμένοι. Και όπως είπε, το επόμενο βήμα εκτός από τον Επίτροπο της Κομαντατούρ, θα είναι να εμφανιστεί και στην Ελλάδα η Arvato Government Services του γερμανικού Ομίλου Bertrlsmann το οποίο ειδικεύεται να «εξυπηρετεί» πτωχευμένους Δήμους σε όλο τον κόσμο.

Και σε ό, τι αφορά στο Eurogroup ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ έκανε το εξής ερώτημα απευθυνόμενος στην κυβερνητική πτέρυγα:

«Μπορείτε να μου πείτε τι ώρα ακριβώς στις 16 Νοεμβρίου κήρυξε πτώχευση η Ελλάδα; Γιατί, αν θυμάμαι καλά, είχατε βάλει το περίστροφο στον κρόταφο των Βουλευτών της συγκυβέρνησης να ψηφίσουν σε ένα άρθρο 802 σελίδες, ώστε να πάρουμε άμεσα το δάνειο και να μην πτωχεύσουμε στις 16 του μηνός. Και όπως φαίνεται, ένα μέρος του δανείου δεν ξέρω καν αν θα το πάρουμε μέσα στο Δεκέμβριο. Αλλά πτώχευση δεν είδα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου