ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Δευτέρα 1 Απριλίου 2013

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΤΟΜΕΑΡΧΗ ΥΓΕΙΑΣ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ Α’ ΠΕΙΡΑΙΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΜΕΛΑ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ «ΜΕΤΑΞΑ»


Ο Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και Τομεάρχης Υγείας, Βουλευτής Α’ Πειραιά Παναγιώτης Μελάς επισκέφθηκε σήμερα 1/4/2013 το Νοσοκομείο «Μεταξά» Πειραιά, ενημερώθηκε για τα πολλαπλά προβλήματα που αντιμετωπίζει από τη Διοικήτρια, τη Διευθύνουσα του Νοσηλευτικού Προσωπικού και το προεδρείο των εργαζομένων και τόνισε:

«Το Νοσοκομείο «Μεταξά» ευρίσκεται υπό λειτουργική κατάρρευση, λόγω των πολλαπλών προβλημάτων που αντιμετωπίζει. Το θέμα αυτό, το έχω φέρει με επίκαιρη ερώτησή μου στη Βουλή, στις αρχές Φεβρουαρίου, αλλά, δυστυχώς, όχι μόνο δεν έγινε βελτίωση - παρά τις υποσχέσεις του αρμόδιου Υπουργού - αλλά η κατάσταση χειροτερεύει καθημερινά.

Από τα 435 περίπου άτομα νοσηλευτικού προσωπικού που προβλέπονται για την εύρυθμη λειτουργία του Νοσοκομείου, σήμερα υπηρετούν λιγότερα από 180.

Λόγω της μεγάλης αυτής έλλειψης, συζητούν για ελάττωση 60 περίπου κλινών, μέσω της συγχώνευσης κλινικών.

Επίσης, υπάρχει κίνδυνος να κλείσουν οι 3 από τις 6 κλίνες Μονάδος Εντατικής Θεραπείας, ενώ για μεγάλο χρονικό διάστημα από τις 6 χειρουργικές κλίνες λειτουργούν 3-4.

Πέραν των προβλημάτων αυτών, λόγω της μη καταβολής δεδουλευμένων εφημεριών στους ιατρούς, οι ειδικευόμενοι ιατροί προβαίνουν σε επίσχεση εργασίας, αφού δεν έχουν πληρωθεί εδώ και 6 μήνες περίπου για τις εφημερίες τους.

Η υποβαθμισμένη λειτουργία του Νοσοκομείου θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια των ασθενών αλλά και των εργαζομένων.

Γι αυτό, το τονίζω γι άλλη μια φορά ότι επιβάλλεται, το ταχύτερο δυνατό, να γίνει πρόσληψη νοσηλευτικού προσωπικού, ώστε να μην υποβαθμιστούν κι άλλο οι παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας του Νοσοκομείου και φυσικά, να μην οδηγηθεί σε λειτουργική κατάρρευση, πράγμα που θα αποβεί εις βάρος της υγείας και της ζωής των ασθενών».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου