ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Δευτέρα 1 Απριλίου 2013

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑΡΧΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΗΜΑΘΙΑΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΩΣΤΑ ΓΙΟΒΑΝΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ ΠΑΡΚΑ


Τα φωτοβολταϊκά στα αγροκτήματα εξελίσσονται σε «μασκαριλίκι»
  
«Το κράτος δελέασε όσους είχαν π.χ. 50.000 € οικονομίες να επενδύσουν.

Δανείστηκαν οι άνθρωποι ακόμη 150.000 € υποθηκεύοντας σπίτια, οικόπεδα κλπ. Με τα 200 χιλιάρικα αγόρασαν την εγκατάσταση, γερμανικής κυρίως προέλευσης. Η τιμή συμφωνήθηκε με το ελληνικό κράτος, για να πληρώνεται η δόση στην τράπεζα, ο ΦΠΑ, και να μένει ικανό κέρδος για τον επενδυτή.

Ήδη οι πληρωμές καθυστερούν ένα περίπου 7μηνο. Όταν μπαίνουν χρήματα στο λογαριασμό η τράπεζα τα κρατά για τη δόση. Ξαφνικά μπαίνει χαράτσι 30% στο τζίρο των επιχειρήσεων αυτών! Αποτέλεσμα: Η δόση δεν εξοφλείται, ο ΦΠΑ μένει απλήρωτος, οι επενδυτές δεν παίρνουν πια φορολογική ενημερότητα. Τελικά αντί για κέρδη, ψάχνουν λεφτά για να συμπληρώσουν τη δόση του δανείου ώστε να μην κατάσχει η τράπεζα τα φωτοβολταϊκά τους πάρκα.

Τρομερά πράγματα. Ασύντακτο χάος. Σε συνάντησή μας με τον υφυπουργό ΥΠΕΚΑ κ. Παπαγεωργίου λήφθηκε η διαβεβαίωση πως εντός Απριλίου θα αναζητηθεί διέξοδος για το μέγα αυτό ζήτημα. Οι ισορροπίες κρέμονται σε μια κλωστή. Οι χαρατσωμένοι επενδυτές έχουν χάσει τις αποταμιεύσεις και τον ύπνο τους. Περιμένοντας με αγωνία ανησυχώ, ανησυχώ και συμπαρίσταμαι.

Υ.Γ: Ο μόνος που δεν ανησυχεί είναι ο κατασκευαστής των πάνελς που μετράει τα ζεστά χιλιάρικα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου