ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Δευτέρα 1 Απριλίου 2013

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ. ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ ΚΥΠΡΟΥ


Ο πρόεδρος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Πάνος Καμμένος επισκέπτεται την Κύπρο όπου παρίσταται στις επετειακές εκδηλώσεις για την εθνική επέτειο της Κύπρου.

Παρέστη στην δοξολογία χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Κύπρου Χρυσόστομου Β’ όπου παρόντες ήταν η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία της Κύπρου. Κατέθεσε στεφάνι στα «φυλακισμένα μνήματα», τον τόπο φυλάκισης, βασανισμού και απαγχονισμού των αγωνιστών της ΕΟΚΑ.

Τον πρόεδρο των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ συνοδεύουν η αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής Σερρών Μαρία Κόλλια και ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος, τομεάρχης Εξωτερικών και βουλευτής Επικρατείας Τέρενς Κουίκ.

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ μετά την άφιξή του στην Κύπρο  συναντήθηκε με τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Χρυσόστομο Β’. Αντάλλαξαν απόψεις για τις δύσκολες συνθήκες που βιώνει ο ελληνισμός της Κύπρου και της Ελλάδας.

Πρωταρχική θέση στο τραπέζι του διαλόγου, είχαν οι τελευταίες εξελίξεις στην Κύπρο, με το κούρεμα των καταθέσεων πολιτών και επιχειρήσεων και την δεινή οικονομική κατάσταση στην οποία περιήλθε η Κύπρος.

Ο Αρχιεπίσκοπος ενημέρωσε τον κ. Καμμένο ότι η Τρόικα έχει βλέψεις και στην Ελληνική Τράπεζα, κάτι που όμως ο ίδιος δηλώνει κάθετα αντίθετος, ενώ επεσήμανε και το γεγονός ότι τα παραρτήματα των τριών κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα «θυσιάστηκαν» στον βωμό της δανειακής σύμβασης με την Τρόικα.

Ο κ. Καμμένος από την πλευρά του ανέφερε μεταξύ άλλων κατά την διάρκεια της συζήτησης, ότι δεν αξιοποιήθηκε πρόταση της κυβέρνησης Παπαδήμου στον πρώην πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας για εξασφάλιση 2,5 δις ευρώ,  κεφαλαίων των κυπριακών τραπεζών που εκτέθηκαν στο κούρεμα του ελληνικού χρέους.

Σε δηλώσεις μετά την συνάντηση στην  δημοσιογραφική ιστοσελίδα «Laimitomos.Com» ο Αρχιεπίσκοπος δεσμεύτηκε για συνεργασία με το ελληνικό κόμμα. Ευχήθηκε παράλληλα ο θεός να δώσει ό,τι το καλύτερο για το έθνος μας, τόσο στην Κύπρο όσο και στην Ελλάδα.

Ο Αρχιεπίσκοπος κληθείς να απαντήσει σε ερώτηση για την πρόθεση του να καλέσει στην Κύπρο εμπειρογνώμονες να εξετάσουν το ενδεχόμενο της επιστροφής της Κύπρου στην Λίρα, ανέφερε ότι από την στιγμή που η κυβέρνηση δεν προτίθεται να προχωρήσει στην απαραίτητη αυτή μελέτη θα το κάνει ο ίδιος. Την μελέτη αυτή θα γνωστοποιήσει ο Αρχιεπίσκοπος στον κυπριακό λαό και την πολιτική ηγεσία της χώρας ώστε να ληφθούν οι απαραίτητες αποφάσεις.

Από την πλευρά του ο κ. Καμμένος δήλωσε ότι βρίσκεται στην Κύπρο για τους εορτασμούς της επετείου της 1ης Απριλίου καθώς και για σειρά επαφών, με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον πρόεδρο της Βουλής και την πολιτική ηγεσία του τόπου.

Πρόσθεσε ότι ο κύκλος των επαφών του ξεκίνησε την ίδια μέρα και ώρα της άφιξής του στο νησί, με την επίσκεψή του στον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου, καθώς θέλησε να λάβει την ευλογία του, διότι όπως επεσήμανε είναι ένας Πατέρας και Ιεράρχης για όλον τον ελληνισμό.

«Η σθεναρή στάση απέναντι σε εκείνους που θέλουν να υποδουλώσουν τον ελληνισμό και στην Κύπρο αλλά και το έχουν ήδη πράξει στην Ελλάδα, είναι μια στάση ενός ιεράρχη της Ορθοδοξίας, ενός πατέρα που μας δίνει την δύναμη να συνεχίσουμε τους αγώνες μας και να δείξουμε ότι σε αυτό το έθνος σε αυτό τον λαό όταν προσπαθούν να του αφαιρέσουν τις εξουσίες και την εθνική κυριαρχία, κλήρος και λαός μαζί αποφάσισαν να αντισταθούν», είπε. Τόνισε στην συνέχεια ότι όταν ο λαός αντιστέκεται πάντα νικά.

Ο κ. Καμμένος ανέφερε ακόμα ότι μετέφερε στον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο τους χαιρετισμούς όλου του ελληνικού λαού, που τον παρακολουθεί αυτές τις δύσκολες ώρες.

Καταλήγοντας ο κ. Καμμένος είπε ότι «ο ελληνισμός από κοινού περνά αυτή την εποχή την Μεγάλη Εβδομάδα και την Σταύρωση και ελπίζουμε στην ανάσταση που θα έλθει με τις ευλογίες της εκκλησίας αλλά και την θέληση του λαού»

Τέλος, χαρακτηριστική είναι η θέση του Αρχιεπισκόπου Κύπρου για τον αντιμνημονιακό αγώνα που δίνουν ο Πάνος Καμμένος και οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ και την δική του συμπαράταξη.

Μεταφέρουμε επί λέξει την ερώτηση δημοσιογράφου και την απάντηση του Μακαριωτάτου:

Ερώτηση: Ο Πρόεδρος Καμμένος είναι επικεφαλής ενός αντιμνημονιακού Κινήματος. Εσείς Μακαριώτατε είστε αντιμνημονιακός;

Απάντηση: Για μένα το ξέρει και η Κύπρος και η Ελλάδα και όλη η Ευρώπη. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου