ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Δευτέρα 1 Απριλίου 2013

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ Β’ ΑΘΗΝΩΝ ΓΙΑΝΝΗ ΔΗΜΑΡΑ ΚΑΙ Α’ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΓΑΒΡΙΗΛ ΑΒΡΑΜΙΔΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ


Θέμα: «Εκτός ανεκτών ορίων συμπεριφορά του Τούρκου Υπουργού Υγείας»

Κύριε Υπουργέ

τη στιγμή που η Άγκυρα αμφισβητεί κάθε κυριαρχικό δικαίωμα της Ελλάδας στο Αιγαίο και προωθεί με κάθε τρόπο και σε κάθε ευκαιρία την απαράδεκτη θέση της αναγνώρισης της μειονότητας στη Δυτική Θράκη ως «τουρκικής», με κύριο εκφραστή τον υπουργό υγείας Μουεζίνογλου, ο οποίος εξασφάλισε την συναίνεση της κυβέρνησης να «περιοδεύσει» επί δύο ημέρες, στη Δυτική Θράκη, προωθώντας τις τουρκικές θέσεις για τη δημιουργία ενός ανεξάρτητου κράτους επί ελληνικού εδάφους.
Ο Κος Μουεζίνογλου, ως γνωστόν, απέκτησε την τουρκική υπηκοότητα στα 31 του χρόνια χάνοντας την Ελληνική, μετά την παράνομη έξοδο από τη χώρα μας στα 28 του χρόνια (μουσουλμάνος της Κομοτηνής) και τη μόνιμη εγκατάστασή του στην Τουρκία, είναι ιδρυτικό μέλος του «Συλλόγου Αλληλοβοηθείας Τούρκων της Δυτικής Θράκης», μιας από τις πιο σκληροπυρηνικές οργανώσεις που έχει παραρτήματα σε πολλές πόλεις της Τουρκίας. Από τα γραφεία της δε, έκανε την πρώτη του εμφάνιση ως υπουργός Υγείας για να στείλει διάφορα «αλυτρωτικά» μηνύματα κάτω από την τουρκική σημαία, τη φωτογραφία του Κεμάλ και τη σημαία του Συλλόγου, που απεικονίζει τους τρεις νομούς της Ελληνικής Θράκης αποκομμένους φυσικά από την υπόλοιπη ελληνική επικράτεια, παραπέμποντας συμβολικά στα αλυτρωτικά κηρύγματα περί «ανεξαρτησίας της Δυτικής Θράκης»( !!).

Δημοσιογραφικές πληροφορίες και δημοσιεύματα αναφέρουν το τελευταίο διάστημα ότι, έχει τάξει ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε όλους τους μουσουλμάνους της περιοχής, δηλώνοντας μάλιστα ότι, θα προβεί σε ενέργειες, έτσι ώστε οι ομογενείς του, που ζουν στη Δυτική Θράκη, να έχουν τη δυνατότητα με την κατάθεση ενός χρηματικού ποσού που θα ορισθεί στην πορεία, στο κατάστημα της τουρκικής τράπεζας Ζιραάτ στην Κομοτηνή, να επωφελούνται από τις παροχές των τουρκικών ασφαλιστικών ταμείων.

Ερωτάστε κύριε Υπουργέ :

  1. Γνωρίζει το Υπουργείο Εξωτερικών την ατζέντα των επαφών και των συζητήσεων του Τούρκου υπουργού υγείας κατά την περιοδεία του στη Θράκη;
  2. Θα συνοδεύεται από διπλωμάτες και υπηρεσιακούς παράγοντες της χώρας μας;
  3. Ποια είναι η θέση της κυβέρνησης ως προς τις εκτός ανεκτών ορίων θέσεις του κ. Μουεζίνογλου;

Ημερομηνία 1/4/2013

Αρ. πρωτ. 9028

ΟΙ ΕΡΩΤΩΝΤΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΗΜΑΡΑΣ 

ΓΑΒΡΙΗΛ ΑΒΡΑΜΙΔΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου