ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Δευτέρα 1 Απριλίου 2013

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΩΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ ΧΡΥΣΟΒΕΛΩΝΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ κ. Ν. ΔΕΝΔΙΑ


ΘΕΜΑ: «ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΒΙΑΣ ΣΤΗ ΜΑΓΝΗΣΙΑ»
  
Στις 28-3-2013 η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε σε συλλήψεις 3 νεαρών ατόμων για τον εμπρησμό τραπεζικού υποκαταστήματος στο Βόλο. Όπως ανακοίνωσε η αστυνομική διεύθυνση Μαγνησίας μεταξύ άλλων βρέθηκε βαρύς οπλισμός και προπαγανδιστικό υλικό ναζιστικού περιεχομένου καθώς και διαφημιστικά είδη ρουχισμού της Χρυσής Αυγής (Χ.Α).

Στις 28-3-2013 το Γραφείο Τύπου του κόμματος «Χρυσή Αυγή» εξέδωσε Δελτίο Τύπου με το οποίο κατηγορεί την ΕΛ.ΑΣ για «άθλια σκηνοθεσία με πιστόλια και σιδερογροθιές και από πάνω ένα κασκόλ που γράφει Χρυσή Αυγή». Αρνούμενο δε κατηγορηματικά οποιαδήποτε σχέση των 3 συλληφθέντων με την Χ.Α, το Γραφείο Τύπου του κόμματος αυτού κάνει αναφορά σε ακόμη μια «αποτυχημένη απόπειρα συκοφάντησης και στοχοποίησης της Χρυσής Αυγής από την Ασφάλεια όπως είχε γίνει προ μηνών πάλι στο Βόλο».

Τα παραπάνω προκαλούν ιδιαίτερο προβληματισμό και ανησυχία στους πολίτες της Μαγνησίας, λαμβάνοντας επίσης υπ’ όψιν το γεγονός ότι το υπουργείο Δημόσιας Τάξης έχει δημοσιεύσει επίσημα στοιχεία «παραβατικών συμπεριφορών από βουλευτές του κόμματος Λαϊκός Σύνδεσμος-Χρυσή Αυγή». Συγκεκριμένα στις 26-10-2012, απαντώντας στη Βουλή ο κ. Δένδιας απέστειλε κατάλογο σχετικών περιστατικών, ο οποίος μεταξύ άλλων περιείχε 2 βίαια επεισόδια που έλαβαν χώρα στην πόλη του Βόλου.

Για το ένα εξ αυτών ο κ. Δένδιας ανέφερε επί λέξει πως «την 6η Οκτωβρίου 2012 κατά την διάρκεια Πανθεσσαλικής συγκέντρωσης διαμαρτυρίας στον Βόλο, όπου συμμετείχαν βουλευτές και μέλη του εν λόγω κόμματος, έλαβε χώρα συμπλοκή σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος μεταξύ βουλευτή του κόμματος αυτού και μέλους του»!

Επειδή από όλα τα παραπάνω δεν μπορεί να υποστηριχθεί λογικά το συμπέρασμα της Χ.Α πως πρόκειται για μιαν «αποτυχημένη απόπειρα συκοφάντησης και στοχοποίησης της Χρυσής Αυγής από την Ασφάλεια όπως είχε γίνει προ μηνών πάλι στο Βόλο», καθώς είναι αδύνατο να είχε σκηνοθετηθεί από την ΕΛ.ΑΣ συμπλοκή μεταξύ βουλευτή του κόμματος αυτού και μέλους του (!) σε δημόσιο χώρο, ερωτάσθε:

1.    Έχετε πάρει ειδικά μέτρα για την προστασία της δημόσιας τάξης και ασφάλειας στο Βόλο από παρόμοιες βίαιες συμπεριφορές;
2.    Ποιά μέτρα θα πάρετε για να αντιμετωπίσετε την κατασυκοφάντηση της ΕΛ.ΑΣ από την Χ.Α, η οποία στρέφεται ευθέως εναντίον των αστυνομικών προσπαθώντας να μηδενίσει την αξιοπιστία τους;
3.    Ποιοί βουλευτές της Χ.Α ενεπλάκησαν σε οποιουδήποτε είδους επεισόδια στη Μαγνησία;

Αθήνα, 30.3.2013

Η ερωτώσα Βουλευτής

Μαρίνα Χρυσοβελώνη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου