ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Δευτέρα 1 Απριλίου 2013

ΣΗΜΕΙΑ ΟΜΙΛΙΑΣ ΤΗΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΩΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΤΟΜΕΑΡΧΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ, ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ ΧΡΥΣΟΒΕΛΩΝΗ ΣΤΟ ΠΡΟΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ


Η Αναπληρώτρια Γραμματέας της Κ.Ο και Βουλευτής Μαγνησίας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Μαρίνα Χρυσοβελώνη με την ιδιότητα της αρμόδιας τομεάρχη για θέματα Εσωτερικών έκανε σήμερα την βασική εισήγηση για το Μεταναστευτικό στο Προσυνέδριο του Κινήματος στην Θράκη. Ακολουθούν σημεία από την τοποθέτηση της Μαρίνας Χρυσοβελώνη:

«Σήμερα η σκέψη μας βρίσκεται-λόγω των γνωστών έκτακτων περιστάσεων-σε μιαν άλλη ακριτική γωνιά του Ελληνισμού, στην Κύπρο. Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ στεκόμαστε δίπλα στους Κύπριους αδελφούς μας και θα προσφέρουμε κάθε δυνατή βοήθεια στον δίκαιο αγώνα τους. Ας μην ξεχνάμε ότι ο αγώνας μας για εθνική ανεξαρτησία είναι κοινός. Τώρα, περισσότερο από ποτέ άλλοτε, προβάλλει επιτακτικότερη η ανάγκη τόσο της Ελλάδας όσο και της Κύπρου να απελευθερωθούν από τους εκβιασμούς των Μνημονίων και της Τρόικα. Είναι σίγουρο ότι αν ο Ελληνισμός μπει ενωμένος σ’ αυτή τη μάχη, θα τα καταφέρει για ακόμα μια φορά.

Σήμερα, εδώ στην Κομοτηνή, οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ συζητούμε για το μεταναστευτικό πρόβλημα. Δεν υπάρχει πιο εμβληματικός τόπος από την Θράκη για να κάνουμε αυτή τη συζήτηση. Η Θράκη είναι ένας τόπος ιδιαίτερα ταλαιπωρημένος από το φαινόμενο της λαθρομετανάστευσης. Η Πολιτεία όχι μόνο δεν δίνει λύσεις αλλά αντίθετα φορτώνει συνεχώς τους Θρακιώτες και με καινούργια βάρη. Το αυτονόητο, εκείνο που διαπιστώνει ο κάθε επισκέπτης βλέποντας την κατάσταση αναβρασμού στην οποία βρίσκονται οι τοπικές κοινωνίες, δυστυχώς δεν θέλει να το δει η Συγκυβέρνηση.

Δεν θα επεκταθώ στην ανάλυση του φαινομένου της λαθρομετανάστευσης καθώς αυτό θα καλυφθεί από άλλους ομιλητές. Θα περιορισθώ στην παρουσίαση των θέσεων των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ σε σχέση με ένα άλλο συναφές πρόβλημα, αυτό της νομιμοποιημένης μετανάστευσης.
Μιλώ για την εκ των υστέρων-νομιμοποιημένη-μετανάστευση γιατί βέβαια στην Ελλάδα δεν υπάρχει πρόγραμμα νόμιμης μετανάστευσης. Άλλωστε δεν υπήρξε ποτέ εκ των πρότερων σχεδιασμός για τις τυχόν ανάγκες της χώρας σε εργατικό δυναμικό-πρώτα απ’ όλα μια εκτίμηση των αρμοδίων αν όντως υφίσταται τέτοια ανάγκη-ούτε βεβαίως έλεγχος των αιτούντων στη βάση συγκεκριμένων προσόντων ή με σκοπό την αποφυγή προβληματικών καταστάσεων. Το «ξέφραγο αμπέλι» που λέγεται Ελλάδα σύμφωνα με τα κόμματα της Συγκυβέρνησης χωρά τους πάντες. Και μάλιστα μπορεί ακόμη και να νομιμοποιεί τους πάντες υπό μερικές εξαιρετικά χαλαρές προϋποθέσεις.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο νόμος Ραγκούση για την χορήγηση της Ελληνικής ιθαγένειας σε αλλοδαπούς. Το νόμο αυτό που έκρινε αντισυνταγματικό το Συμβούλιο της Επικράτειας, η Συγκυβέρνηση ακόμα δεν τόλμησε να τον αλλάξει. Τους προτείναμε να στηριχτούν στην εισήγηση των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, μια πρόταση νόμου που καταθέσαμε ήδη από την 1η μέρα της νέας Βουλής. Μια πρόταση μετρημένη, σύμφωνη με την νομολογία και πολύ συγκεκριμένη. Βασική μας θέση είναι η εισαγωγή για πρώτη φορά της έννοιας της ποσόστωσης των μεταναστών επί του συνολικού πληθυσμού της χώρας για απόκτηση τίτλου «νόμιμης διαμονής», πάντοτε υπό τις προϋποθέσεις της οικονομικής και κοινωνικής βιωσιμότητας.

Γιατί πιστεύουμε πως από κάπου θα πρέπει να γίνει κάποτε μια αρχή. Δεν διεκδικούμε το αλάθητο ούτε κωλυσιεργήσαμε για να εισπράξουμε πολιτικά οφέλη την καταλληλότερη στιγμή όπως κάνει σήμερα η Συγκυβέρνηση δια του υπουργείου Εσωτερικών.

Βγήκαμε από την αρχή μπροστά και πήραμε την πρωτοβουλία. Με το σημερινό προσυνέδριο συνεχίζουμε στην ίδια θετική κατεύθυνση καταγράφοντας δημόσια τις προτάσεις όλων των πολιτών, όχι μόνο για το θέμα της ιθαγένειας αλλά και για αυτό της ψήφου των απόδημων. Δεν νοείται να έχουν ψηφίσει αλλοδαποί στις εκλογές της ελληνικής τοπικής αυτοδιοίκησης και οι Έλληνες του εξωτερικού ακόμη και σήμερα να μην έχουν λόγο για το μέλλον του πατρικού τους τόπου. Είναι κάτι που πρέπει να αλλάξουμε και θα τ’ αλλάξουμε ακούγοντας τις προτάσεις όλων των Ανεξάρτητων Ελλήνων που θέλουν να ακουστούν μέχρι το ιδρυτικό μας συνέδριο.

Αυτές οι θέσεις που διαμορφώνουμε σήμερα μαζί, θα αποτελέσουν την προγραμματική μας βάση και όχι μόνο. Θα γίνουν οι πολιτικές θέσεις των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ στη Βουλή, όχι απλά για την αλλαγή της υφιστάμενης νομοθεσίας αλλά κυρίως για την επικείμενη Συνταγματική αναθεώρηση που θα πρέπει να κατοχυρώνει ρητά και να διευκρινίζει με σαφήνεια τα παραπάνω θεμελιώδη δικαιώματα.

Η σημερινή κατάσταση της ανομίας, των δυο μέτρων και των δυο σταθμών δεν μπορεί να συνεχιστεί. Μα πάνω από όλα δεν μπορεί να συνεχιστεί η διγλωσσία και η κοροϊδία της Συγκυβέρνησης στα θέματα των μεταναστών. Έχουμε για παράδειγμα τον κ. Σαμαρά να διαφημίζει τις επιχειρήσεις-«σκούπα» του κ. Δένδια και να δηλώνει πολέμιος της αθρόας μετανάστευσης. Από την άλλη όμως, δρώντας στο ημίφως, γνωστά στελέχη της Ν.Δ όπως αρχικά ο Μάκης Βορίδης και σήμερα ο Κωστής Χατζηδάκης δούλεψαν εντατικά για να ολοκληρωθούν εκ μέρους του Υπουργείου Υποδομών όλες οι προπαρασκευαστικές ενέργειες για την ανέγερση τζαμιού στην Αθήνα.

Ιδιαίτερα μεγάλος είναι ο εμπαιγμός της κοινής γνώμης από τον «μεταναστοφάγο» κ. Βορίδη που δήλωνε ότι επί υπουργίας του ο φάκελος του τζαμιού είχε δήθεν μπει στο αρχείο! Σήμερα μαθαίνουμε ότι εκείνος ήταν που ξεκίνησε τις πρώτες πληρωμές για την προώθηση του έργου αυτού.

Δυστυχώς ακόμα βαρύτερες ευθύνες αναλογούν στην Συγκυβέρνηση για το πρόβλημα της ανεξέλεγκτης βαριάς εγκληματικότητας των αλλοδαπών. Θυμίζω εδώ την τραγική υπόθεση Λαζανά. Ο άτυχος Θανάσης Λαζανάς δολοφονήθηκε τον περασμένο Μάιο στη Πάτρα από αλλοδαπό που παρουσιάστηκε μετά την σύλληψη του σαν «17χρονος Αφγανός».

Στην δίκη όμως που έγινε πρόσφατα, ο «17χρονος Αφγανός» δεν προσήλθε αφού αποκαλύφθηκε πως είχε ήδη δραπετεύσει από Ίδρυμα Αγωγής Ανηλίκων όπου φιλοξενείτο!

Θυμίζω πως οι ιδιότητες του «ανήλικου» ή/και του «Αφγανού» είναι ιδιαίτερα αγαπητές στους παντός είδους αλλοδαπούς εγκληματίες, οι οποίοι τις επικαλούνται, αν συλληφθούν, για να αξιώσουν ειδική μεταχείριση. Τόσο στην γνωστή υπόθεση της δολοφονίας του Μανώλη Καντάρη οι 2 συλληφθέντες εμφανίστηκαν ως «Αφγανοί» όσο και στην υπόθεση του βιασμού της 15χρονης Μυρτώς στην Πάρο ο αλλοδαπός που την κακοποίησε παρουσιάστηκε σαν «ανήλικος»!

Αιτία όλων των παραπάνω είναι η αδράνεια του κράτους που αποδέχεται όποιες ιδιότητες δηλώνουν οι λαθρομετανάστες χωρίς κανέναν έλεγχο. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η μη διαπίστωση της ανηλικότητας, ιδιαίτερα για δικαστικούς και σωφρονιστικούς σκοπούς. Είναι πλέον διαδεδομένο το φαινόμενο αλλοδαποί κακοποιοί να αυτοπαρουσιάζονται σαν ανήλικοι προκειμένου να τύχουν ευνοϊκότερης μεταχείρισης. Και ενώ είναι πολλές φορές πασιφανής η αλήθεια, το σύστημα παρουσιάζεται αδύναμο να αποδείξει τα στοιχειώδη. Οι ίδιοι οι λαθρομετανάστες αρνούμενοι κάθε ιατρική εξέταση οχυρώνονται πίσω από την αδράνεια των κρατικών υπηρεσιών να τους ελέγξουν. Έτσι συνεχίζουν να δηλώνουν μόνοι τους ανήλικοι, αναπόδεικτα, όπως έγινε στις υποθέσεις της δολοφονίας Λαζανά και του βιασμού της μικρής Μυρτώς.

Από εκεί και πέρα όμως, είναι ευθύνη ενός σοβαρού και οργανωμένου κράτους να επιβάλει στοιχειώδεις κανόνες και πάνω από όλα να προστατέψει το ίδιο την σοβαρότητα του έναντι των μεταναστών. Ένα άλλο παράδειγμα που δείχνει το μέγεθος του προβλήματος είναι το πλήθος των παραποιημένων / πλαστών εγγράφων με τα οποία νομιμοποιούν την διαμονή τους στη χώρα μας πολλοί λαθρομετανάστες. Μαζί μ’ αυτά έχουμε φαινόμενα μαζικών κλοπών διάφορων τέτοιων επίσημων εντύπων και εγγράφων ταυτότητας, ακόμη και διαβατηρίων, από δημόσιες υπηρεσίες. Μόνο κατά την 5ετία 2007-2011 εκλάπησαν από φορείς του Δημοσίου πάνω από 86000 (!) νομιμοποιητικά έγγραφα λαθρομεταναστών!

Τα επίσημα νούμερα δίνουν μια μόνο από τις πολλές διαστάσεις ανομίας του φαινόμενου αυτού που εδώ και χρόνια μαστίζει την Πατρίδα μας. Η πραγματικότητα όμως δεν βρίσκεται στα νούμερα. Είναι η αφόρητη καθημερινότητα που βιώνουν οι Έλληνες πολίτες, συχνά μαζί με εκείνους τους μετανάστες, οι οποίοι αν και πληρώνουν φόρους και εισφορές εργαζόμενοι νόμιμα στην Ελλάδα, δεν έχουν την ποιότητα ζωής που όλοι θέλουμε και όλοι μας δικαιούμαστε.

Απορρίπτουμε τον κάθε λογής διεθνισμό της νέας τάξης πραγμάτων, όπως ακριβώς απορρίπτουμε τον ρατσισμό των διάφορων εμπόρων ψευτοπατριωτισμού. Αυτό που μας καθοδηγεί είναι η πίστη στην Ελληνική ιδέα, η αγάπη για την Πατρίδα και η αίσθηση καθήκοντος έναντι του Ελληνισμού, όπου κι αν αυτός βρίσκεται.

Αυτές οι αρχές θα συνεχίσουν να φωτίζουν τον δρόμο των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ. Έναν δρόμο που ακολουθούμε με σταθερό και γρήγορο βηματισμό για να οδηγήσουμε την χώρα μας σ’ ένα καλύτερο αύριο. Και είναι σίγουρο πως πορευόμενοι όλοι μαζί, πολύ σύντομα θα τα καταφέρουμε».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου