ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΑΝΑΦΟΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΝΟΤΗ ΜΑΡΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ


«Όχι στην εκχώρηση σε ιδιώτες της αποκομιδής και μεταφοράς των απορριμμάτων του Δήμου Φαιστού»


Την πλήρη συμπαράστασή του στη σημερινή τρίωρη στάση εργασίας και στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εργαζομένων του Δήμου Φαιστού εξέφρασε με την παρουσία του στην παραπάνω κινητοποίηση ο Βουλευτής Ηρακλείου των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ  κ. Νότης Μαριάς.
Μιλώντας στη συγκέντρωση των εργαζομένων ο κ. Μαριάς κατήγγειλε την κυβέρνηση ότι έχει μετατρέψει τους δήμους σε θεραπαινίδα του Μνημονίου.  Επισήμανε ότι από την πλευρά του «περίφημου» Φούχτελ και της γερμανικής παρέας του υπάρχει οργανωμένο σχέδιο για την διαχείριση των απορριμμάτων όχι μόνο όλης της Κρήτης, αλλά συνολικά της χώρας μας.

Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η απόφαση διαφόρων αιρετών που αποφάσισαν να ενταχθούν στους σχεδιασμούς του Φούχτελ να προχωρήσουν στην εκχώρηση σε ιδιώτες της αποκομιδής και μεταφοράς των απορριμμάτων όλων των δήμων της Κρήτης.

Και ο κ. Μαριάς κατέληξε: «τα σχέδια του Φούχτελ και της παρέας του δεν πρόκειται να περάσουν, θα παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις μέσα και έξω από τη Βουλή».

Στο πλαίσιο αυτό ο Νότης Μαριάς κατέθεσε σήμερα αναφορά προς τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Ε. Στυλιανίδη, σχετικά με την απόπειρα του Δήμου Φαιστού της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου να εκχωρήσει σε ιδιώτες την αποκομιδή και μεταφορά των απορριμμάτων του Δήμου, το περιεχόμενο της οποίας έχει ως εξής:

 «Ο Βουλευτής Ηρακλείου Νότης Μαριάς καταθέτει αναφορά την επισυναπτόμενη υπ’ αριθ. πρωτοκόλλου 1123/23-09-2012 ανακοίνωση της ΠΟΕ- ΟΤΑ, με την οποία καταγγέλλεται η προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Φαιστού της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου να εκχωρήσει σε ιδιώτες την αποκομιδή και μεταφορά των απορριμμάτων του Δήμου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΠΟΕ-ΟΤΑ η απόφαση αυτή «μοναδικό στόχο έχει την απώλεια θέσεων εργασίας και την υπέρογκη αύξηση των δημοτικών τελών, που για άλλη μια φορά θα πληρώσουν οι πολίτες, ιδιαίτερα σε μια περίοδο που μειώνεται δραματικά το εισόδημά τους. Είναι πλέον καθαρό σε όλους τους εργαζόμενους στους ΟΤΑ του νομού Ηρακλείου Κρήτης, αλλά και τους πολίτες, ότι υπάρχει οργανωμένο σχέδιο εκχώρησης της καθαριότητας στα μεγάλα επιχειρηματικά-εργολαβικά συμφέροντα που καθοδηγείται από μερίδα αιρετών της Κρήτης, ιδιαίτερα την χρονική στιγμή που το σύνολο των ΟΤΑ βρίσκονται στα πρόθυρα της οικονομικής κατάρρευσης από τις πολιτικές των Μνημονίων και της Τρόικας».   

Στην αναφορά ο Ν. Μαριάς ζητάει απάντηση, ενέργειες και σχετική ενημέρωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου