ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΥΠΕΥΘΥΝΗΣ ΤΟΜΕΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ, ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ, ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ Α’ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ - ΜΑΡΙΑΣ ΓΙΑΤΑΓΑΝΑ


«Να ερευνήσουμε επιτέλους τη διαφθορά»


«Τώρα πλέον, καθίσταται σαφής ο λόγος, για τον οποίο ο Πρωθυπουργός κ. Σαμαράς απομάκρυνε τον ικανότατο στην δίωξη του οργανωμένου οικονομικού εγκλήματος Εισαγγελέα κ. Ιωάννη Διώτη από επικεφαλής του ΣΔΟΕ. Ο λόγος ήταν, ότι ο κ. Διώτης ερευνούσε το οργανωμένο έγκλημα,  που δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς διαφθορά κρατικών λειτουργών.
Φαίνεται ότι με τις έρευνές του ενόχλησε κάποιους από αυτούς που και στο παρελθόν και σήμερα δυστυχώς μας κυβερνούν. Όμως, όπως προκύπτει από  συνέντευξη που έδωσε ο κ. Διώτης στην «Καθημερινή», υπάρχει πολύ υλικό προς έρευνα, «υπάρχουν εκτεταμένες σε εξέλιξη, υποθέσεις μεγάλου ενδιαφέροντος. Είναι εν γνώσει των εισαγγελικών αρχών».  Έχουσιν γνώσιν  οι φύλακες.

Μετά από τις συγκλονιστικές αποκαλύψεις που είδαν το φως της δημοσιότητας, καλώ τον Πρόεδρο της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης, Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, να συγκαλέσει άμεσα την Επιτροπή και να καλέσει τον κ. Διώτη να δώσει διευκρινήσεις στα μέλη της Επιτροπής παρουσία του Υπουργού Δικαιοσύνης κ. Ρουπακιώτη.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου