ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΤΩΝ ΣΤΟ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ


Με τον πρόεδρο των Ευρωπαίων Συντηρητικών και Μεταρρυθμιστών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο (ECR) Μάρτιν Κάλαχαν και το γενικό γραμματέα της ευρωομάδας Φρανκ Μπάρετ, συναντήθηκαν στη Βουλή οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ προκειμένου να ανταλλάξουν απόψεις για τις ευρωπαϊκές εξελίξεις και για το ενδεχόμενο συνεργασίας με την ευρωομάδα.
Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Κώστας Μαρκόπουλος, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος Τέρενς Κουίκ, ο εκπρόσωπος τύπου του κόμματος Χρήστος Ζώης, ο συντονιστής Γραμματείας Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Διεθνών Σχέσεων & Διεθνών Οργανισμών Δημήτρης Σταμάτης, ο Γενικός Διευθυντής του κόμματος Κωνσταντίνος Χαραλαμπόπουλος, ο διευθυντής του γραφείου του προέδρου του κόμματος στη Βουλή, Γιάννης Γιαννέλης και η αναπληρώτρια γραμματέας της Γραμματείας Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Διεθνών Σχέσεων & Διεθνών Οργανισμών Σάνια Κωνσταντακοπούλου.    

Καλωσορίζοντας τους δύο ευρωβουλευτές ο Γραμματέας της Κ.Ο. των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Κώστας Μαρκόπουλος τόνισε ότι ο συνδετικός κρίκος με την ευρωομάδα των Ευρωπαίων Συντηρητικών και Μεταρρυθμιστών είναι ο σεβασμός στο έθνος κράτος και όχι η απορρόφηση των κρατών μελών και σημείωσε ότι υπάρχουν κοινά σημεία μεταξύ των δυο πλευρών. Ο κ. Μαρκόπουλος αναφέρθηκε επίσης στο πρόβλημα της  λαθρομετανάστευσης το οποίο αντιμετωπίζει η χώρα μας, στο κυπριακό και  στις ελληνοτουρκικές σχέσεις. 

 Από την πλευρά του, ο πρόεδρος των Ευρωπαίων Συντηρητικών και Μεταρρυθμιστών Μάρτιν Κάλαχαν, υπογράμμισε ότι η ευρωομάδα πιστεύει στην οικονομία της αγοράς με σεβασμό όμως στο κράτος έθνος και πρόσθεσε ότι δεν πρέπει να χαθούν οι εθνικές ταυτότητες στο βωμό του φεντεραλισμού. 

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος Τέρενς Κουίκ αναφέρθηκε στο ζήτημα της ανακήρυξης της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης, καθώς και στο θέμα της δημιουργίας Ειδικών Οικονομικών Ζωνών.  

Ο Εκπρόσωπος Τύπου των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Χρήστος Ζώης αναφέρθηκε στα εθνικά θέματα και τόνισε ότι για τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ, αλλά και τον ελληνικό λαό, υπάρχουν κόκκινες γραμμές για τα εθνικά θέματα. Ειδικότερα, αναφέρθηκε στο θέμα της ονομασίας της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας, για το κυπριακό και το θέμα της λαθρομετανάστευσης.

Ο  συντονιστής Γραμματείας Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Διεθνών Σχέσεων & Διεθνών Οργανισμών Δημήτρης Σταμάτης έθεσε το ζήτημα του σχηματισμού συμμαχιών στο Νότο σε σχέση με τη διαφαινόμενη δημιουργία εκ μέρους των γερμανών, μιας συμμαχίας των χωρών του Βορρά.  

Ο Γενικός Διευθυντής των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Κωνσταντίνος Χαραλαμπόπουλος έθεσε το θέμα της υποστήριξης των χωρών του Νότου.

 Τέλος, ο διευθυντής του γραφείου του προέδρου του κόμματος Γιάννης Γιαννέλης, αναφέρθηκε στο φλέγον ζήτημα της λαθρομετανάστευσης και στην ανεπάρκεια φύλαξης των ελληνικών συνόρων από τη Frontex.   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου