ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗ ΟΜΗΡΟΥ


Ο πρόεδρος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Πάνος Καμμένος συναντήθηκε χθες με τον πρόεδρο της Κυπριακής Βουλής κ. Γιαννάκη Ομήρου, στα πλαίσια επίσκεψης που πραγματοποιεί στην Αθήνα.
Ο κ. Ομήρου ενημέρωσε τον πρόεδρο των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ για την πορεία του κυπριακού λέγοντας ότι υπάρχει αδιέξοδο στις απευθείας διαπραγματεύσεις εξαιτίας της αδιαλλαξίας της άλλης πλευράς.

Σε ότι αφορά το θέμα προσφυγής της Κύπρου στο Μηχανισμό Στήριξης, ο κ. Ομήρου τόνισε ότι πρέπει να υπάρξει δανειακή σύμβαση που να μην είναι εξουθενωτική και να οδηγεί στην προστασία του κοινωνικού ιστού.

Παράλληλα, αναφερόμενος στην δεινή οικονομική κατάσταση που βρίσκεται η χώρα μας υπογράμμισε ότι απαιτείται στροφή σε μέτρα που θα οδηγούν στην ανάπτυξη, διαφορετικά, η ύφεση θα βαθαίνει.

Ο πρόεδρος της Κυπριακής Βουλής ενημέρωσε επίσης τον κ. Καμμένο για την επιτυχή διερεύνηση κοιτασμάτων φυσικού αερίου και για την αναγκαιότητα κατασκευής τερματικού σταθμού εξαγωγής φυσικού αερίου στην Κύπρο.

 Από την πλευρά του ο πρόεδρος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Πάνος Καμμένος, καλωσόρισε τον κ. Ομήρου στη Ελλάδα και ευχήθηκε η θητεία της κυπριακής προεδρίας στο τιμόνι της Ευρωπαϊκής Ένωσης να είναι επιτυχημένη.

Αναφερόμενος στο κυπριακό, ο κ. Καμμένος τόνισε ότι η λύση θα δοθεί εφόσον υιοθετηθούν τα διεθνή ψηφίσματα.«Για εμάς η Κύπρος δεν είναι μακριά» υπογράμμισε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι η Μεγαλόνησος «παραμένει το μοναδικό κράτος στην ΕΕ που εξακολουθεί να διαιρείται από τείχος που προέκυψε από παράνομη εισβολή και κατοχή και τόνισε ότι οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ είναι υπέρ της Ευρώπης των λαών και των κρατών εθνών «είμαστε αντίθετοι σε όσους επιχειρούν να χωρίσουν την Ευρώπη στον πλούσιο Βορρά και το φτωχό Νότο».

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ αναφερόμενος στην πραγματοποίηση της οριοθέτησης της ΑΟΖ εκ μέρους της κυπριακής κυβέρνησης τόνισε: «είμαστε υπερήφανοι γιατί η Κύπρος έκανε αυτό που δεν έχουν κάνει μέχρι τώρα οι ελληνικές κυβερνήσεις. Η Κύπρος αγνόησε τις απειλές της Τουρκίας, οριοθέτησε την ΑΟΖ και απέδειξε ότι χωρίς να διαθέτει στρατιωτική δύναμη επέβαλε το δίκαιο». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου