ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΗΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΜΟΝΙΜΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΓΙΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ


«Η ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΑΜΑΡΑ ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΦΕΛΛΗΝΙΣΜΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΟΠΟΥΛΩΝ ΤΗΣ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ»

Τον κίνδυνο αφελληνισμού της σημερινής γενιάς των Ελληνόπουλων της Διασποράς, άμεσο απότοκο της απόφασης της ελληνικής συγκυβέρνησης Σαμαρά, να σχεδιάζει να κλείσει τα αμιγώς ελληνικά σχολεία της Ομογένειας, θέτει  με Επίκαιρη Ερώτησή του προς τον Υπουργό Παιδείας ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και Γραμματέας της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς, Τέρενς Κουίκ.

Σύμφωνα με τον Τέρενς Κουίκ, «η απόφαση του ελληνικού κράτους, να κλείσει τα σχολεία της Ομογένειας από το επόμενο καλοκαίρι έχει προκαλέσει πανικό στους Έλληνες της Διασποράς» σε τέτοιο σημείο ώστε «ο φόβος και μόνο της απώλειας επαφής με την πατρογονική γλώσσα και πολιτισμό έχει οδηγήσει πολλές από τις Κοινότητες στην προετοιμασία δράσεων διαμαρτυρίας».

Ακολουθεί το κείμενο της Ερώτησης.

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ: ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ KAI ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ KAI ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΑΡΒΑΝΙΤΟΠΟΥΛΟ

ΘΕΜΑ: ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ

Κύριε Υπουργέ,

Κινητοποιήσεις ετοιμάζουν οι Έλληνες του εξωτερικού για να διαμαρτυρηθούν για την απόφαση του κράτους να καταργήσει τα αμιγώς ελληνικά σχολεία της Ομογένειας.

Η απόφαση του ελληνικού κράτους να κλείσει τα σχολεία της Ομογένειας από το επόμενο καλοκαίρι έχει προκαλέσει πανικό στους Έλληνες της Διασποράς.

Ο κίνδυνος να χάσουν εκατοντάδες χιλιάδες Ελληνόπουλα την επαφή με την πατρογονική τους γλώσσα και τον ελληνικό πολιτισμό έχει κινητοποιήσει τις Ομογενειακές Κοινότητες.

Άνθρωποι που εργάζονται για την προώθηση της Ελλάδας στο εξωτερικό, εναντιώνονται στις αποφάσεις του ελληνικού κράτους.

Με βάση τα ανωτέρω σας ερωτώ:

Ποια είναι με συγκεκριμένα στοιχεία τα σχέδια της συγκυβέρνησης για το μέλλον των ελληνικών σχολείων της Ομογένειας και κυρίως από του χρόνου;

Σκοπεύετε να πάρετε στη πλάτη σας τον απόλυτα σίγουρο κίνδυνο να αφελληνισθεί η σημερινή γενιά των Ελληνόπουλων της Διασποράς;

Ο επερωτών Βουλευτής

Τέρενς - Νικόλαος Κουίκ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου