ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2012

ΣΗΜΕΙΑ ΟΜΙΛΙΑΣ ΤΗΣ ΥΠΕΥΘΥΝΗΣ ΤΟΜΕΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ, ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ Β’ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑΣ ΞΟΥΛΙΔΟΥ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΗ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΡΑΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΕΣ ΤΩΝ ΠΑΡΑΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΤΟΥ ΛΟΝΔΙΝΟΥ 2012


Η Βουλευτής Β' Θεσσαλονίκης Σταυρούλα Ξουλίδου, στην ειδική Ημερήσια Διάταξη της Ολομέλειας της Βουλής που τίμησε τους Έλληνες Παραολυμπιονίκες των Παραολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου 2012, ανέφερε μεταξύ άλλων τα παρακάτω:

 «Η Ελληνική Αποστολή που εκπροσώπησε τη χώρα μας στους 14ους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, επέστρεψε στην Αθήνα με 12 μετάλλια στις αποσκευές της, διαμηνύοντας στα πέρατα του κόσμου το μεγαλείο της ανθρώπινης ψυχής, τα τεράστια αποθέματα ζωής, και ενέργειας. Νέοι άνθρωποι παλεύουν, αγωνίζονται για να επιτύχουν το στόχο τους και τα καταφέρνουν. Η Ελληνική Αποστολή μας εμψυχώνει παραδειγματίζοντάς μας ότι οι αγώνες μας πρέπει να είναι καθημερινοί, επίμονοι και επίπονοι ώστε να επέλθει το επιθυμητό αποτέλεσμα το οποίο επιζητούμε.

Παρά τις πρακτικές δυσκολίες, τις κοινωνικές αντιξοότητες, τη μη ικανοποιητική χρηματοδότηση και την έλλειψη κατάλληλων έργων υποδομής, οι Παραολυμπιονίκες δίνουν καθημερινό αγώνα να συνεχίσουν τις προπονήσεις τους για να διατηρηθούν σε υψηλό αγωνιστικό επίπεδο. Ελάχιστη έως και μηδενική είναι η στήριξη της Ελληνικής Πολιτείας σε αυτή την προσπάθεια των αθλητών.

Αλλά οι αθλητές αυτοί απόδειξαν για ακόμη μια φορά ότι ουσιαστικά πρόκειται για νικητές ζωής, οι οποίοι τίμησαν τα ελληνικά χρώματα και στο Λονδίνο. Επισημαίνεται κατά αυτόν τον τρόπο ότι η δύναμη της ψυχής μπορεί να ξεπεράσει οποιαδήποτε σωματική αναπηρία και μπορεί να κατορθώσει οτιδήποτε βάλει σκοπό. Οι άνθρωποι αυτοί μας γέμισαν εθνική υπερηφάνεια, αίσθημα ψυχικής ανάτασης και απέραντου ενθουσιασμού, δύναμης και ανάσας για όλους τους Έλληνες.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου