ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2012

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΝΟΤΗ ΜΑΡΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ


«Στη Βουλή οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Ηρακλείου για τα δεδουλευμένα»

Ερώτηση προς τους Υπουργούς Εσωτερικών κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη και Οικονομικών Ι. Στουρνάρα κατέθεσε την Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και υπεύθυνος τομέα κοινοβουλευτικής ευθύνης Οικονομικών, Βουλευτής Ηρακλείου Νότης Μαριάς, σχετικά με τις κινητοποιήσεις των 50 εργαζόμενων  στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Ηρακλείου.

 Το πλήρες κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

Κύριοι Υπουργοί,

Πενήντα εργαζόμενοι στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Ηρακλείου μέσω του προγράμματος ΕΣΠΑ βρίσκονται σε κινητοποιήσεις από την Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου.

Οι υπάλληλοι αυτοί παραμένουν απλήρωτοι, και ανασφάλιστοι χωρίς συμβάσεις το τελευταίο τετράμηνο. Παρά το γεγονός ότι η σύμβασή τους έληξε τον Αύγουστο εξακολουθούν να παρέχουν τις υπηρεσίες τους χωρίς να έχουν λάβει χρήματα και χωρίς να έχουν υπογράψει νέες συμβάσεις.

Κατόπιν των ανωτέρω και δεδομένου ότι κανείς δε δίνει λύση στο πρόβλημά τους αποφάσισαν να προχωρήσουν σε 48ωρες απεργιακές κινητοποιήσεις διαμαρτυρόμενοι για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζονται.

Ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί

1.    Πρόκειται να ανανεωθούν οι συμβάσεις των 50 αυτών εργαζόμενων;

2.    Πότε πρόκειται να πληρωθούν τα δεδουλευμένα οι εν λόγω εργαζόμενοι;

3.    Τέλος τι προτίθεστε να κάνετε για τους εργαζόμενους αυτούς;

Ο Ερωτών Βουλευτής

Νότης Μαριάς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου