ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2012

ΔΗΛΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΙΩΑΝΝΗ Γ. ΜΟΙΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΘΕΣΙΝΟΒΡΑΔΙΝΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ


«Η χθεσινοβραδινή παρέμβαση μέσω social media του επικεφαλής Τύπου του Μεγάρου Μαξίμου ενισχύει καθοριστικά την επιβεβαίωση της άποψης ότι πίσω από τις αποχωρήσεις από τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ και τις δήθεν πολιτικές καταγγελίες, βρίσκεται ο ίδιος ο πρωθυπουργός.

 Κατά τ’ άλλα, ενώ ο κ. Σαμαράς υποτίθεται ότι διαπραγματεύεται, με όση ισχύ μπορεί να διαθέτει ένας πρωθυπουργός που ‘χει παραδώσει σημαντικό μέρος της εθνικής μας κυριαρχίας, απλά και μόνο την έκταση της χρήσης του όρου Μακεδονία από τα Σκόπια, ο επικεφαλής Τύπου που έχει ορίσει, καλεί τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ να δώσουμε το δικό μας στίγμα για το Σκοπιανό.

Η απάντησή μας είναι ότι ο πρωθυπουργός οφείλει να πάψει να κρύβεται και να προσέλθει στο βήμα της Βουλής, όπως έχει τη θεσμική υποχρέωση να πράξει, και να απαντήσει στην σχετική επίκαιρη ερώτηση για το Σκοπιανό, την οποία ο πρόεδρος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Πάνος Καμμένος του έχει υποβάλλει πέντε συνολικά φορές (στις ημερομηνίες 18/9, 1/10, 15/10, 29/10, 26/11). Επίσης, στην Ολομέλεια της 1/11/2012 ο Πάνος Καμμένος ήγειρε το ζήτημα της φυγομαχίας του πρωθυπουργού πάνω σε αυτό το θέμα, αλλά και πάλι ο κ. Σαμαράς έμεινε ασυγκίνητος.

Το Κίνημά μας έχει βάλει βαθιά κόκκινη γραμμή στο ζήτημα της ονομασίας, όπως και σε όλα τα Εθνικά Θέματα και αυτή, αφορά όλους: την κυβέρνηση, την αξιωματική αντιπολίτευση και όλα τα κόμματα και τις πολιτικές δυνάμεις. Ο τελευταίος που μπορεί να μας απευθύνει μομφές ή υπαινιγμούς, έστω και διά μέσου εκπροσώπου του, είναι ο κ. Σαμαράς ο οποίος ενώ διακήρυσσε ότι έριξε ολόκληρη κυβέρνηση λόγω του Σκοπιανού το 1993, στη συνέχεια στήριξε, μέσω της από κοινού ψήφισης Προέδρου της Δημοκρατίας, μία κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ που έβαλε την υπογραφή της κάτω από την επίσημη συμπερίληψη του όρου Μακεδονία σε διεθνή ονομασία (ΠΓΔΜ).

Μπορεί ο πρωθυπουργός να υποδύεται το Βασιλιά Λεωνίδα ενώ την ίδια ώρα με την πολιτική του οδηγεί στην παράδοση των Θερμοπυλών, αλλά ως προς τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ, να μετρούν τα λόγια τους και εκείνος και οι εκπρόσωποί του. Από εδώ και εμπρός τίποτα δεν θα πέφτει κάτω από την πλευρά μας.

Αναμένουμε την απάντηση του πρωθυπουργού για το Σκοπιανό μέσα στη Βουλή».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου