ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2012

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ ΧΡΥΣΟΒΕΛΩΝΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ


«Να αναζητηθούν τώρα όλοι οι τραπεζικοί λογαριασμοί
πολιτικών προσώπων στο εξωτερικό»

Η Βουλευτής Μαγνησίας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Μαρίνα Χρυσοβελώνη παρουσίασε στην Ολομέλεια της Βουλής τις θέσεις του Κινήματος για την φορολόγηση τραπεζικών λογαριασμών στο εξωτερικό κατά την σχετική συζήτηση κύρωσης των αντίστοιχων συμφωνιών της Ελλάδας με την Ελβετία και το Βέλγιο. Για την συσχέτιση του θέματος αυτού με τις πρόσφατες δηλώσεις «Πόθεν Εσχες» εκ μέρους ορισμένων πολιτικών, η Μαρίνα Χρυσοβελώνη δήλωσε τα εξής:

 «Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ έχουμε επανειλημμένα ζητήσει την διερεύνηση υποθέσεων όπου Έλληνες πολίτες εμφανίζονται ως δικαιούχοι τεράστιων τραπεζικών λογαριασμών στο εξωτερικό. Όσα πρόσωπα όντως περιέχονται σε υπαρκτές, όπως αποδείχθηκε, λίστες και ιδιαίτερα τα πολιτικά πρόσωπα πρέπει να ελεγχθούν πρώτα απ’ όλα!

Σημειώνω ότι αυτό δεν σημαίνει πως δεν δεχόμαστε το τεκμήριο της αθωότητας για τους πολιτικούς. Το αντίθετο. Απλά θέλουμε να ισχύσει ότι ισχύει και για τον απλό πολίτη που σήμερα τον κατατρώει η υπερφορολόγηση και η αδικία.

Αυτό που ζητάμε οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ είναι να φορολογηθούν επιτέλους οι πραγματικά πλούσιοι, όπου κι αν συσσωρεύουν αδήλωτα κεφάλαια. Στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό.

Το ερώτημα είναι αν η σύμβαση με την Ελβετία το επιτρέπει αυτό. Η απάντηση είναι ξεκάθαρα όχι, γι’ αυτό και οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ την καταψηφίσαμε. Η σύμβαση αυτή χειροτερεύει τα ήδη άσχημα φορολογικά πράγματα καθώς καθιστά ακόμη δυσκολότερη την ανεύρεση και φορολόγηση των τόκων από καταθέσεις Ελλήνων στην Ελβετία. Πρόκειται δηλαδή για μια θεσμοθετημένη συγκάλυψη!

Σε ό,τι αφορά την συμφωνία με το Βέλγιο, θέλω να κάνω μια διευκρίνιση για μελλοντική χρήση που σχετίζεται με τον έλεγχο των «πόθεν έσχες» των πολιτικών.

Ξεκαθαρίζω πως εμείς δεν θα δεχθούμε την παρερμηνεία αυτής της συμφωνίας προκειμένου να μην προωθούνται τα αναγκαία στοιχεία στην Επιτροπή Πόθεν Εσχες της Βουλής, για λόγους δήθεν προστασίας του απορρήτου. Και το λέω αυτό γιατί έχει παρατηρηθεί πως διάφοροι (Ευρω)βουλευτές Μνημονιακών κομμάτων -νυν και πρώην- δεν δηλώνουν στο Πόθεν Εσχες τους τραπεζικούς λογαριασμούς που κανονικά χρησιμοποιούσαν για χρόνια στις Βρυξέλλες!

Δεν αναφέρομαι –να το διευκρινίσω αυτό για να μην υπάρξει παρεξήγηση - στον Πρωθυπουργό κ. Σαμαρά, ο οποίος είμαι βέβαιη ότι πλήρωσε φόρους για τον τραπεζικό λογαριασμό του στο Βέλγιο. Θέλω να πιστεύω πως επίσης ισχύει αυτό που διαρρέουν σύμβουλοι του, ότι τελικά μετέφερε εκείνα τα περίφημα 260 χιλιάδες Ευρώ στην Ελλάδα. Με 2ετή βέβαια καθυστέρηση αλλά φέρεται ότι το έκανε, έστω και αργά, μάλλον για να ενισχύσει τις Ελληνικές τράπεζες εν μέσω κρίσης…

Μιλάω για αδήλωτους τραπεζικούς λογαριασμούς στις Βρυξέλλες – πρώην Ευρωβουλευτών αλλά και Βουλευτών που ψήφισαν Μνημόνια– τους οποίους δεν αναζητά κανείς σήμερα. Το γιατί θα το μάθουμε σύντομα.

Σε ό,τι όμως αφορά τον έλεγχο Πόθεν έσχες, εμείς δηλώνουμε από τώρα πως θα απαιτήσουμε ενδελεχή έρευνα όλων των λογαριασμών πολιτικών σε τράπεζες του Βελγίου και θα αναζητήσουμε ευθύνες αν ο νέος νόμος που ψήφισε η Βουλή δεν εφαρμοστεί αποτελεσματικά». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου