ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2012

ΟΙ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ


«ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΤΑΛΥΕΙ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ. ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΣΥΝΑΙΝΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΤΟΥ ΚΑΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ»

«ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΕΧΟΥΝ  ΠΑΡΑΔΟΘΕΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΑΔΕΙΑΖΟΝΤΑΣ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣ ΤΟΥΣ»

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, στη διπλή του παρέμβαση τόσο στη συζήτηση επί της αρχής, όσο και στην κατ’ άρθρων συζήτηση νομοσχεδίου του Υπουργείου Οικονομικών, μεταξύ άλλων τόνισε τα εξής:

 «Η κυβέρνηση με τις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου καταλύει τη λειτουργία της Βουλής. Και το χειρότερο είναι ότι σε αυτή τη διαδικασία με τις υπογραφές του συναινεί και ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Οι Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου ισχύουν μόνο για έκτακτες ανάγκες του Κράτους, όπως οι σεισμοί του 1978 στη Θεσσαλονίκη, οι πυρκαγιές του 2007 στην Πελοπόννησο, η απαγόρευση των πλειστηριασμών των κατοικιών κλπ.

Τελικά πρέπει να απορώ που η Νέα Δημοκρατία εφαρμόζει αυτή την τακτική, την οποία πρώτη δίδαξε το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου όταν επί Υπουργίας  Κώστα Σημίτη εξέδωσε αντεργατική Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, η οποία πάγωνε τις αυξήσεις και κατά συνέπεια την αυτόματη τιμαριθμική αναπροσαρμογή; Δημιουργώντας βαθύτατο ρήγμα στην πασοκογενή ΓΣΕΕ, με επακόλουθο αποχωρήσεις 7 πράσινων μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και διαγραφή 500 στελεχών του Σοσιαλιστικού Κινήματος; Θα έλεγα μάλλον όχι, γιατί όλο αυτό το διάστημα η Νέα Δημοκρατία, δεν έχει υπενθυμίσει ούτε μία φορά στον κυβερνητικό της συνεταίρο, το ΠΑΣΟΚ, ότι η πολιτική του στη μαύρη δεκαετία του ’80, ήταν εκείνη που οδήγησε την Ελλάδα σταδιακά στις καταστροφικές συνέπειες που ζούμε σήμερα.

Ήταν η δεκαετία που το ΠΑΣΟΚ έδιωχνε κάθε ξένο επενδυτή από τις βιομηχανικές ζώνες της Πάτρας, της Μαγνησίας, της Θεσσαλονίκης και όπου αλλού. Ήταν η ίδια δεκαετία που οι πράσινοι συνδικαλιστές είχαν καταλύσει τη λειτουργία του κράτους. Και είναι αυτή η εφιαλτική δεκαετία την οποία κανένας γαλάζιος Βουλευτής δεν σηκώνεται σήμερα μέσα στο Κοινοβούλιο για να την υπενθυμίσει στους πράσινους συνεταίρους του, που άφησε ανεκμετάλλευτα το 90% των κονδυλίων της τότε ΕΟΚ και που ανέβασε ραγδαία το χρέος της Ελλάδας.

Σήμερα, ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης απευθυνόμενος στους παλαιότερους Βουλευτές των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ρωτούσε ποια κυβέρνηση υπέγραψε το 2008 δάνεια 60 δις ευρώ. Και δεν βρέθηκε ούτε ένας από τη Νέα Δημοκρατία να σηκωθεί να του πει ότι αυτά τα δάνεια ήταν αναγκαία για να πληρωθούν οι τόκοι των δανείων που είχαν πάρει οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ.

Είναι εξοργιστικό το πώς οι σημερινοί Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας έχουν παραδοθεί στις νοοτροπίες του ΠΑΣΟΚ και έχουν αδειάσει με τη συμπεριφορά τους τους ψηφοφόρους μίας παράταξης που οικοδόμησε διαφορετικά ο Κωνσταντίνος Καραμανλής.

Και ένα σχόλιο για αυτό το φοροσυλλεκτικό νομοσχέδιο που κατατέθηκε στην επιτροπή της Βουλής.

Θυμίζει τις εποχές του Σουλτάνου, ο οποίος όταν του έλειπαν λεφτά, έβγαζε τους εισπράκτορες στα χωριά και μάζευε από όλους τους σκλαβωμένους Έλληνες, ανεξάρτητα από το αν είχαν ή δεν είχαν στο ταμείο τους.

Σε μια εποχή ύφεσης η οποία χειροτερεύει χωρίς τελειωμό, η κυβέρνηση ακολουθεί αυτή ακριβώς τη συνταγή του Σουλτάνου, χωρίς να ενδιαφέρεται αν οι εισπράκτορες αφήνουν πίσω τους υποψήφιους πολίτες για αυτοχειριασμό ή για έγκλειστους στις φυλακές.

Η κυβέρνηση αμετανόητα δεν διευκολύνει με γενναίο αριθμό δόσεων τους εξ’ ανάγκης οφειλέτες του Δημοσίου και δεν εννοεί να χαμηλώσει ΦΠΑ και φόρους που θα αποτελούσαν τον ένα μοχλό για να πάρει μπρος η αγορά». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου