ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2012

ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΝΟΤΗ ΜΑΡΙΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟΥ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟΥ


«Η αλήθεια για το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο»

Αναφορά προς τον υπουργό Οικονομικών κ. Ι. Στουρνάρα, κατέθεσε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και υπεύθυνος τομέα κοινοβουλευτικής ευθύνης Οικονομικών, Βουλευτής Ηρακλείου Νότης Μαριάς, σχετικά με τα προβλήματα του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.

 Ο Νότης Μαριάς κατέθεσε σχετικό δημοσίευμα του Συλλόγου Εργαζομένων του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο πριν το PSI ήταν το πρώτο στην Ελλάδα και το τρίτο στην Ευρώπη πιστωτικό ίδρυμα σε επάρκεια κεφαλαίων.

Το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο ουδέποτε έως σήμερα στην πορεία των 112 χρόνων έχει επιβαρύνει έστω και ένα ευρώ το Ελληνικό Δημόσιο. Αντίθετα την τελευταία πενταετία το Ελληνικό Δημόσιο έχει εισπράξει από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο πάνω από 3 δις.

Το μοναδικό του πρόβλημα σήμερα προέρχεται αποκλειστικά από την απομείωση της αξίας των κρατικών ομολόγων που κατείχε.

Η ποιότητα χαρτοφυλακίου χορηγήσεων είναι η καλύτερη της αγοράς και οι επισφάλειες δανείων οι χαμηλότερες.

Η εξάρτηση του από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και την Τράπεζα της Ελλάδος είναι η μικρότερη από όλες τις άλλες Τράπεζες.

Παρόλο που το Ελληνικό δημόσιο είναι μέτοχος του 34%  κυκλοφορούν σενάρια για το ξεπούλημά του σε άλλη ιδιωτική Τράπεζα, με αδιαφανείς και παράνομες διαδικασίες.

Οι εργαζόμενοι στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο θα κλιμακώσουν τον αγώνα τους προκειμένου να αποκαλυφθεί η απάτη σε βάρος του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και κατ’ επέκταση εις βάρος του Έλληνα φορολογούμενου.

Πιστεύουν ότι πρέπει να γίνει αποκατάσταση των κεφαλαίων της Τράπεζας ώστε να μπορέσει άμεσα να χρηματοδοτήσει την Ελληνική οικονομία όπως έκανε έως σήμερα.

Στην Αναφορά ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Νότης Μαριάς ζητάει απάντηση, ενέργειες και σχετική ενημέρωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου