ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2012

ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΝΟΤΗ ΜΑΡΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ


«Στη Βουλή η επανίδρυση του ιατρείου των Σταβιών»

Αναφορά προς τον Υπουργό Υγείας κ. Α. Λυκουρέντζο, κατέθεσε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και υπεύθυνος τομέα κοινοβουλευτικής ευθύνης Οικονομικών, Βουλευτής Ηρακλείου Νότης Μαριάς, σχετικά με την επανίδρυση του ιατρείου των Σταβιών.

 Ο Νότης Μαριάς κατέθεσε σχετικό δημοσίευμα της ιστοσελίδας «www.cretalive.gr», υπό τον τίτλο «Επιμένουν για το Περιφερειακό Ιατρείο Σταβιών».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα πραγματοποιήθηκε συνάντηση στις 10/12/2012 με τον Διοικητή και τον Υποδιοικητή της 7ης ΥΠΕ Κρήτης με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Σταβιών και εκπροσώπους της τοπικής κοινωνίας.

Σκοπός της συνάντησης ήταν η θεσμοθέτηση και η επαναλειτουργία του Περιφερειακού Ιατρείου στο Δημοτικό Διαμέρισμά Σταβιών, με μόνιμη θέση ιατρού, ένα χρόνιο αίτημα της περιοχής.

Οι δαπάνες για την ανέγερση του υπερσύγχρονου ιατρείου στις Στάβιες έχουν εξ ολοκλήρου καλυφθεί από τους κατοίκους της περιοχής, ενώ το ιατρείο που σήμερα λειτουργεί ως εξεταστήριο με την επίσκεψη γιατρού από το Κ.Υ. Χάρακα μια φορά την εβδομάδα, είναι άρτια εξοπλισμένο με σύγχρονο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό, δωρεά οικογένειας του χωριού.

Το αγροτικό ιατρείο ΔΔ Σταβιών, το οποίο ανήκει στο Κέντρο Υγείας Χάρακα και στη διοικητική αρμοδιότητα του Δήμου Κόφινα, εξυπηρετεί τα χωριά Καπετανιανά, Διονύσι, Ακαμωτός, Στάβιες, Φουρνοφάραγγο, Άνω και Κάτω Καπετανιανά, καθώς και τον παραθαλάσσιο οικισμό Άγιο Ιωάννη.

Οι κάτοικοι ζητάνε την επανίδρυση του ιατρείου και την παροχή υπηρεσιών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας καθημερινά από γιατρό.

Στην Αναφορά ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Νότης Μαριάς ζητάει απάντηση, ενέργειες και σχετική ενημέρωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου