ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Τετάρτη, 19 Δεκεμβρίου 2012

ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΤΑΙΠΕΔ ΚΑΙ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΣΕ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ ΜΙΚΑΣ ΙΑΤΡΙΔΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΕΙΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΤΗΣ ΜΕΣΑΙΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΗΣ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ ΣΤΟ ΤΑΜΕΙΟ


Μίκα Ιατρίδη: «Το ΤΑΙΠΕΔ εξακολουθεί και κοροϊδεύει χωρίς ντροπή τους Δωδεκανήσιους».

Με σημαντική καθυστέρηση απάντησε το ΤΑΙΠΕΔ στην ερώτηση και την αίτηση κατάθεσης εγγράφων της Μίκας Ιατρίδη, σχετικά με τις μεταβιβάσεις ακινήτων της Μεσαιωνικής Πόλης στο Ταμείο.

 Το Ταμείο ουσιαστικά αρνείται ότι έχουν μεταβιβαστεί ακίνητα της Μεσαιωνικής Πόλης προς αυτό, ενώ σημειώνει ότι δεν έχει καταρτίσει συγκεκριμένο σχέδιο αξιοποίησης ακινήτων στη Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου, αλλά, την ίδια στιγμή, εξηγεί ότι αν προκύψει ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα συνεργαστεί με το Υπουργείο Πολιτισμού.

Το Υπουργείο Πολιτισμού, όμως, στη δική του απάντηση αρνείται ότι υπάρχει ένα τέτοιο ενδεχόμενο, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι τα περιουσιακά στοιχεία του στη Μεσαιωνική Πόλη δεν είναι δυνατόν να παραχωρηθούν προς εκποίηση στο ΤΑΙΠΕΔ.

Με αφορμή τις απαντήσεις που έλαβε η Μίκα Ιατρίδη έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Κάποιοι κοροϊδεύουν χωρίς ντροπή τους Δωδεκανήσιους και ιδιαίτερα τους συμπολίτες μας που κατοικούν στη Μεσαιωνική Πόλη. Άλλα λέει το Υπουργείο Πολιτισμού και άλλα λέει το ΤΑΙΠΕΔ.

Αν δεν τίθεται θέμα «αξιοποίησης» των ακινήτων της Μεσαιωνικής Πόλης, τότε ποιος ο λόγος να έρθουν στη Ρόδο και να ενημερώσουν για το θέμα τα στελέχη του ΤΑΙΠΕΔ και να έχουν ταυτόχρονα ύφος χιλίων καρδιναλίων, κατηγορώντας ουσιαστικά τους Ροδίτες ότι δεν έχουν κάνει τίποτα για την ανάπτυξη του τόπου τους;

Όχι, κύριοι του Υπουργείου Πολιτισμού και του ΤΑΙΠΕΔ, και όσοι εδώ στη Ρόδο σπεύδετε με άγχος να υιοθετήσετε τις θέσεις τους, δεν πείθετε κανέναν. Γιατί πάνω στην κοροϊδία σας, δεν συνεννοείστε και μεταξύ σας για το τι θα πείτε, για να έχετε καλύτερο αποτέλεσμα.

Όμως, η κοινωνία των Δωδεκανησίων βλέπει και δίνει μόνη της τις απαντήσεις».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου