ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Τετάρτη, 17 Απριλίου 2013

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΕΙΨΗ ΟΔΗΓΩΝ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΩΝ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΛΛΟΝΗΣ ΛΕΣΒΟΥ


Την απαράδεκτη και επικίνδυνη για τη δημόσια υγεία έλλειψη οδηγών ασθενοφόρων στο Κέντρο Υγείας Καλλονής Λέσβου καταγγέλλει με Ερώτησή του προς τον Υπουργό Υγείας Ανδρέα Λυκουρέντζο ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, υπό τη βουλευτική εποπτεία του οποίου βρίσκονται όλα τα νησιά του Βορείου Αιγαίου.

Όπως αποκαλύπτει η έγκριτη ειδησεογραφική ιστοσελίδα Lesvosnews.gr, το θέμα με τις πρωινές βάρδιες του προσωπικού των ασθενοφόρων έχει φθάσει σε τόσο οριακό σημείο, ώστε χθες επιστρατεύθηκε περιπολικό (!!!) της Άμεσης Δράσης προκειμένου να μεταφερθεί έγκαιρα από τη Σκάλα, στο  Κέντρο Υγείας Καλλονής, η πεθερά του πρώην Υπουργού Υγείας Φραγκλίνου Παπαδέλλη, η οποία υπέστη βαρύ εγκεφαλικό!

«Σε ποιες ενέργειες προτίθεστε να προβείτε και με ποιο τρόπο θα αντιμετωπίσετε την έλλειψη οδηγών ασθενοφόρων στο νησί της Λέσβου;» ερωτά τον αρμόδιο Υπουργό ο Τέρενς Κουίκ και υπογραμμίζει πώς «η καθημερινή ζωή και ευημερία των κατοίκων, όσο και η καλή εικόνα της χώρας προς το εξωτερικό υπονομεύονται ανεπανόρθωτα από τη διάλυση του συστήματος Δημόσιας Υγείας, αφού δεν εξασφαλίζονται οι προϋποθέσεις ασφαλούς διαβίωσης τόσο για τους μόνιμους κατοίκους όσο και για τους τουρίστες».

Ακολουθεί το κείμενο της Ερώτησης.

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ ΑΝΔΡΕΑ ΛΥΚΟΥΡΕΝΤΖΟ

ΘΕΜΑ: ΕΛΛΕΙΨΗ ΟΔΗΓΩΝ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΩΝ ΣΤΟ Κ.Υ. ΚΑΛΛΟΝΗΣ

Κύριε Υπουργέ,

Με ιδιαίτερη λύπη μου αναγκάζομαι για μία ακόμα φορά να σας επισημάνω την ολική εγκατάλειψη του τομέα της Υγείας στο ακριτικό νησί της Λέσβου, που πληρώνει και αυτό τις ανάλγητες και εγκληματικές επιλογές της μνημονιακής τρικομματικής συγκυβέρνησης την οποία εσείς υπηρετείτε.

Όπως αποκαλύπτει η έγκριτη ειδησεογραφική ιστοσελίδα Lesvosnews.gr, το θέμα με τις πρωινές βάρδιες του προσωπικού των ασθενοφόρων έχει φθάσει σε τόσο οριακό σημείο, ώστε χθες επιστρατεύθηκε περιπολικό (!!!) της Άμεσης Δράσης προκειμένου να μεταφερθεί έγκαιρα από τη Σκάλα, στο  Κέντρο Υγείας Καλλονής, η πεθερά του πρώην Υπουργού Υγείας Φραγκλίνου Παπαδέλλη, η οποία υπέστη βαρύ εγκεφαλικό!

Κύριε Υπουργέ,

Η κυρίαρχη πολιτική των μνημονίων αντιλαμβάνεται την ανθρώπινη ζωή και υγεία με όρους οικονομικής ανταποδοτικότητας, ενώ είναι γνωστό ότι το σύστημα Δημόσιας Υγείας και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης δεν μπορεί ποτέ και σε κανένα κράτος να είναι υπό στενή έννοια κερδοφόρο. Αποτέλεσμα της διαλυτικής αυτής πολιτικής είναι η καθημερινή διακινδύνευση της ζωής και της υγείας των πολιτών.

Δυστυχώς, οι εξαγγελίες που γίνονται κατά καιρούς για περιφερειακή ανάπτυξη και τόνωση της ζωής της υπαίθρου, η ρητορική περί της «βαριάς βιομηχανίας» της χώρας μας, του τουρισμού, δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν στη βάση διαλυμένων στοιχειωδών υποδομών.

Και αυτό διότι τόσο η καθημερινή ζωή και ευημερία των κατοίκων, όσο και η καλή εικόνα της χώρας προς το εξωτερικό υπονομεύονται ανεπανόρθωτα από τη διάλυση του συστήματος Δημόσιας Υγείας, αφού δεν εξασφαλίζονται οι προϋποθέσεις ασφαλούς διαβίωσης τόσο για τους μόνιμους κατοίκους όσο και για τους τουρίστες.

Κατόπιν τούτων, ερωτάσθε κ. Υπουργέ:

  1. Σε ποιες ενέργειες προτίθεστε να προβείτε και με ποιο τρόπο θα αντιμετωπίσετε την έλλειψη οδηγών ασθενοφόρων στο νησί της Λέσβου;
  2. Με ποιο τρόπο αξιολογείτε τη σοβαρότητα του προβλήματος και τις συνέπειες που μπορεί να έχει η αδυναμία ανταπόκρισης του υπάρχοντος ασθενοφόρου σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης;
  3. Είστε έτοιμος να αναλάβετε ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες για τις αποφάσεις σας, λόγω των θανάτων που θα οφείλονται στη μειωμένη παροχή υγείας;
  4. Γνωρίζετε ότι η Υγεία είναι κοινωνικό αγαθό συνταγματικά κατοχυρωμένο;
  5. Κατανοείτε ότι παραβιάζετε το άρθρο 21 παρ. 3 του Συντάγματος στο οποίο αναφέρεται ότι «το Κράτος μεριμνά για την υγεία των πολιτών και παίρνει ειδικά μέτρα για την προστασία της νεότητας, του γήρατος, της αναπηρίας και για την περίθαλψη των απόρων»;

Ο Ερωτών Βουλευτής

Τέρενς-Νικόλαος Κουίκ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου