ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Τετάρτη 17 Απριλίου 2013

ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΩΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ ΧΡΥΣΟΒΕΛΩΝΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ


«ΠΟΣΟ ΑΚΟΜΗ ΘΑ ΠΡΟΣΚΥΝΗΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ;»
  
Την έντονη αποδοκιμασία της εξέφρασε η βουλευτής των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Μαρίνα Χρυσοβελώνη αναφορικά με τις δηλώσεις του Γερμανού Υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε με τις οποίες κατέστησε σαφές ότι το θέμα για τις αποζημιώσεις στην Ελλάδα από την χώρα του έχει κλείσει.

«Αυτό για μένα αλλά και για κάθε Έλληνα πατριώτη αποτελεί εξωφρενική πρόκληση. Ο τρόπος που απευθύνεται ο Γερμανός Υπουργός στους Έλληνες πολίτες που κατά κυριολεξία ματώνουν καθημερινά κάτω και από τις δικές του επιταγές είναι αδιανόητος» είπε μεταξύ άλλων η κ. Χρυσοβελώνη ενώ παράλληλα στηλίτευσε την στάση της Ελληνικής κυβέρνησης απέναντι στις συγκεκριμένες δηλώσεις.

«Η σημερινή κυβέρνηση ούσα προσδεμένη στο γερμανικό άρμα και την Τρόικα αποδεικνύει για άλλη μία φορά τον χλιαρό για μην πω ανάλγητο τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει γενικότερα τα θέματα της εθνικής μας ανεξαρτησίας. Λυπάμαι γιατί αυτή η στάση δεν αντικατοπτρίζει την αξιοπρέπεια από την οποία εμφορείται ο ελληνικός λαός. Ακούγοντας τον κ. Αβραμόπουλο να δηλώνει ότι κανένας συσχετισμός δεν υπάρχει ανάμεσα στις μεταρρυθμίσεις που γίνονται στην Ελλάδα και στο ζήτημα των γερμανικών αποζημιώσεων αναρωτιέμαι αν πρέπει να κλάψω ή να γελάσω. Πόσο ακόμη θα προσκυνήσουμε;».

Τέλος η Βουλευτής Μαγνησίας παρέθεσε την πρόταση των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ για το εν λόγω θέμα σύμφωνα με την οποία απαιτείται η άμεση εγγραφή στον προϋπολογισμό των χρημάτων που διεκδικεί η χώρα μας από το αναγκαστικό κατοχικό δάνειο, τα χρήματα δηλαδή που πήραν από την Ελλάδα, όπως επίσης και τις γερμανικές αποζημιώσεις όπως εδόθησαν σε όλες τις χώρες που κατέκτησαν στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

«Λαμβάνοντας υπ όψιν ότι οι συνθήκες της γερμανικής κατοχής στην Ελλάδα αποδείχθηκαν ίσως και οι σκληρότερες στην Ευρώπη εκτιμώ ότι η πρότασή μας δεν είναι μόνο ρεαλιστική αλλά και επιβεβλημένη» κατέληξε η κ. Μαρίνα Χρυσοβελώνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου