ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Τετάρτη 17 Απριλίου 2013

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑΡΧΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΠΑΥΛΟΥ ΧΑΪΚΑΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ κ. Ι. ΒΡΟΥΤΣΗ


ΘΕΜΑ: «ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΠΡΩΗΝ Α.Τ.Ε»

Ως γνωστόν, τον Ιούλιο του 2012 η Α.Τ.Ε μεταβιβάστηκε στην Τράπεζα Πειραιώς. Οι τέως εργαζόμενοι της Α.Τ.Ε, έγιναν εργαζόμενοι της Τράπεζας Πειραιώς και από ασφαλισμένοι στο Ταμείο Υπαλλήλων Προσωπικού της Α.Τ.Ε (ΤΥΠΑΤΕ) εντάχθηκαν στο Τ.Α.Υ.Τ.Ε.Κ.Ω και στη συνέχεια από τον Νοέμβριο του 2012 έχουν ενταχθεί στον Ε.Ο.Π.Υ.Υ.

Από 1/8/2012 υπήρχε εκκρεμότητα καταβολής των εισφορών για τους εν ενεργεία υπαλλήλους της ΑΤΕ, από την Τράπεζα Πειραιώς προς το ΤΥΠΑΤΕ. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, το ΤΥΠΑΤΕ να επέλθει σε οικονομικό αδιέξοδο αφού δεν αρκούσαν πλέον μόνο οι εισφορές των συνταξιούχων, οι οποίες ανέρχονται σε μόλις 3,5 εκ. ευρώ έναντι των 28 εκ. περίπου που τροφοδοτούσαν συνολικά όλοι οι ασφαλισμένοι το ΤΥΠΑΤΕ μέχρι την μετάβασή τους στην Τράπεζα Πειραιώς.

Οι συνταξιούχοι της ΑΤΕ, μέχρι σήμερα παραμένουν στο ΤΥΠΑΤΕ και ουσιαστικά είναι ανασφάλιστοι, καθώς οποιαδήποτε ιατροφαρμακευτική δαπάνη κάνουν από την αρχή του έτους, δεν καλύπτεται από το Ταμείο λόγω έλλειψης χρημάτων.

Παρόλα αυτά, η παρακράτηση από τη σύνταξή τους για υγειονομική περίθαλψη συνεχίζεται κανονικά μέχρι σήμερα.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

  1. Τι προτίθεστε να κάνετε ώστε οι συνταξιούχοι του ΤΥΠΑΤΕ να εξοφληθούν για τις δαπάνες ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης που έχουν κάνει μέχρι σήμερα;
2.    Εν συνεχεία, πως σκοπεύετε να τακτοποιήσετε το θέμα της ιατροφαρμακευτικής τους κάλυψης;
3.    Σε ποιο στάδιο βρίσκεται η καταβολή των εισφορών από την Τράπεζα Πειραιώς προς το ΤΥΠΑΤΕ που αφορά το μεταβατικό διάστημα αλλαγής ασφαλιστικού καθεστώτος;

Ο ΕΡΩΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ

ΠΑΥΛΟΣ ΧΑΪΚΑΛΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου