ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Τετάρτη, 17 Απριλίου 2013

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΣΕ ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΗΣ ΤΟΜΕΑΡΧΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ ΡΑΧΗΛ ΜΑΚΡΗ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΣΠΙΣΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΕΙΣΡΟΩΝ – ΕΚΡΟΩΝ ΣΤΑ ΠΡΑΤΗΡΙΑ ΚΑΥΣΙΜΩΝ


Ρ. Μακρή προς Υφυπουργό Ανάπτυξης: «Ζητήστε συγνώμη και δώστε εξηγήσεις, αλλιώς παραιτηθείτε»

Παραλήρημα ανακρίβειας, παραπληροφόρησης και αναξιοπιστίας από τον Υφυπουργό Ανάπτυξης κ. Σκορδά, στη χθεσινή «απάντηση» επί της επίκαιρης ερώτησης της Βουλευτού Κοζάνης και τομεάρχου Ανάπτυξης κ. Ραχήλ Μακρή για την θέσπιση συστήματος εισροών – εκροών στα πρατήρια καυσίμων.

Ο κ. Σκορδάς όχι μόνο δεν απάντησε για το πως θα διαχειριστεί η κυβέρνηση την εφαρμογή του συστήματος, αλλά προσπάθησε να υπεραμυνθεί της πολιτικής της κυβέρνησης για την επιτυχημένη «συνταγή» της εξίσωσης πετρελαίου θέρμανσης και κίνησης, που όλοι γνωρίζουμε τις καταστρεπτικές συνέπειες για την Ελληνική κοινωνία τον τελευταίο χειμώνα.

Και δεν έφτανε μόνο αυτό, άλλα δεν έδωσε καμία εξήγηση για το θέμα που τέθηκε, όσον αφορά την χρηματοδότηση του προγράμματος από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και όχι από το ΕΣΠΑ, κάτι που εγείρει πολλές επιφυλάξεις για το λόγο αυτής της πράξης, ειδικά στην τρέχουσα πολιτική και οικονομική συγκυρία.

Ο κ. Σκορδάς είχε το θράσος να επικαλεστεί ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών που ενώ ανέφερε χαρακτηριστικά ότι είναι υπέρ της εφαρμογής του νέου συστήματος, παραποίησε τα λεγόμενα τους και τα μετέτρεψε κατά το δοκούν υποστηρίζοντας  ότι η ομοσπονδία στηρίζει την κυβερνητική πολιτική.

Καμία απάντηση από τον κ. Υφυπουργό για την επιλεκτική εφαρμογή του συστήματος, αφού όπως φαίνεται εξαιρεί την διανομή ναυτιλιακού πετρελαίου και άλλες διανομές δημιουργώντας εύλογα ερωτήματα.

Αντί να απαντήσει στα παραπάνω φλέγοντα ζητήματα, ο Υφυπουργός ήρθε στη Βουλή και εξαπέλυσε προσωπική επίθεση στην ερωτώσα Βουλευτή, γεγονός που αποδεικνύει τον πανικό της κυβέρνησης.

Η πολιτική για την πάταξη της λαθρεμπορίας καυσίμων είναι αποτυχημένη και αυτό είναι πασιφανές από όλες τις πολιτικές παρατάξεις, ακόμη και από αυτούς που στηρίζουν την συγκυβέρνηση.

Εκτός της συγνώμης που οφείλει ο κ. Υφυπουργός, οφείλει να απαντήσει άμεσα στα παραπάνω, άλλως η παραίτηση του είναι μονόδρομος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου