ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Παρασκευή 26 Απριλίου 2013

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΤΟΜΕΑΡΧΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΝΟΤΗ ΜΑΡΙΑ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ


Νότης Μαριάς: «Να δημιουργηθεί εδώ και τώρα μέτωπο των αντιμνημονιακών βουλευτών του δημοκρατικού τόξου του ευρωπαϊκού νότου για να διώξουμε την τρόικα»

Έκκληση στους αντιμνημονιακούς βουλευτές του δημοκρατικού τόξου των χωρών του ευρωπαϊκού νότου απηύθυνε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Νότης Μαριάς μιλώντας σήμερα το απόγευμα στην Ολομέλεια της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Ο Νότης Μαριάς αφού κατήγγειλε την τρόικα επισήμανε ότι το «Μνημόνιο εφαρμόζεται στην Ελλάδα από τον Μάιο του 2010 και έχει οδηγήσει σε βαθειά φτώχεια και μαζική ανεργία. Σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat  το Φεβρουάριο του 2013 το ποσοστό ανεργίας στην Ελλάδα είχε φτάσει στο 26,4% και το ποσοστό ανεργίας των νέων στο 58,4%, το υψηλότερο σε όλη την ΕΕ, ενώ ο αριθμός των ανέργων ξεπέρασε τις 1.350.000 ψυχές».

Στη συνέχεια ο Νότης Μαριάς επισήμανε ότι «η έγκριση των Μνημονίων και των πακέτων λιτότητας από τα εθνικά κοινοβούλια της Ελλάδας, της Πορτογαλίας, της Κύπρου, της Ισπανίας, της Ιταλίας και της Ιρλανδίας κατ’ απαίτηση του ΔΝΤ και της Γερμανικής Ευρώπης υπονομεύουν την ευρωπαϊκή οικονομία, διαλύουν την ευρωπαϊκή κοινωνία, καταρρακώνουν την ευρωπαϊκή δημοκρατία και οδηγούν σε ηθική απαξίωση τα ίδια τα εθνικά κοινοβούλια».

Και ο Νότης Μαριάς κατέληξε:

«Για το λόγο αυτό κάνω έκκληση στους βουλευτές του αντιμνημονιακού δημοκρατικού τόξου του ευρωπαϊκού νότου, αλλά και της Ιρλανδίας, καθώς και των άλλων ευρωπαϊκών χωρών, στις οποίες έχει εισβάλει το ΔΝΤ, να ενώσουμε τις δυνάμεις μας εδώ στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης, στο κοινό σπίτι των ευρωπαϊκών λαών, για να διώξουμε την τρόικα από τις χώρες μας.

Για να προστατεύσουμε τη δημοκρατία και να διασφαλίσουμε την εφαρμογή της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και να ανοίξουμε ένα ελπιδοφόρο μέλλον για την ευρωπαϊκή νεολαία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου